2020. április 9. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Hol adhatunk vért?

Hol adhatunk vért?

A héten kétszáznál is többen jelentek meg a Dél-Békésben megrendezett önkéntes véradásokon. A jövő héten egy helyszínen lesz lehetőség vért adni.

Március 25-én, szerdán Kardoskúton szerveznek véradást a Móra Ferenc Művelődési Házban, 9-től 11 óráig. Véradásra ne felejtsék el magukkal vinni a személyigazolványukat, a lakcímkártyájukat, a TAJ kártyájukat, és ha van, a véradó igazolványukat is!

A héten öt településen volt lehetőség önkéntes véradással segíteni a rászoruló betegeken. Március 16-án, Mezőhegyesen a Harruckern János Közoktatási Intézményben szerveztek véradást, idén már második alkalommal. Itt összesen 35 véradó jelent meg, ebből 6 fő új önkéntes volt. Kétegyházán március 18-án várták az adományozókat, itt összesen 20 fő jelent meg.

Medgyesbodzáson szintén március 18-án volt lehetőség vért adni, a 49 önkéntes közül öten először adtak vért. Merényiné Szentmiklósi Etelka, a Vöröskereszt területi vezetője elmondta, ezen az alkalmon egy 87-szeres véradó is megjelent, Nagy Istvánné, aki már fiatal kora óta rendszeres résztvevője a településen szervezett önkéntes alkalmaknak.

Simonka György országgyűlési képviselő is rendszeres véradó. A szerdán, Medgyesbodzáson szervezett véradást kollégáival együtt látogatta meg. Önkéntes adományával ezúttal lehetősége van segíteni egy barátja kórházban fekvő édesapján is. – Fontosnak tartom, hogy segítő szándékkal forduljunk egymás felé, s azt gondolom, ez az a segítségnyújtás, ami valójában csak döntés kérdése (kivételt képeznek persze azok, akik egészségi állapotuk miatt nem adhatnak vért). Sokan vannak a környezetemben véradók, csak azt tudom mondani, mindenkit köszönet illet az önzetlen segítségért – fogalmazott a térség képviselője.

Dombiratoson március 20-án, pénteken 37 fő jelent meg az idei év első véradásán, ebből 3 új véradót köszönthettek. Pénteken Nagyszénásra is várták az önkénteseket, ahol összesen 74 fő jelent meg, ide 4 új véradó látogatott el.

Számos műtétet a vérhiány miatt kénytelenek elhalasztani, ám egyetlen véradótól levett vérmennyiség három életet is megmenthet!

Nagy Mária

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.