2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Hazánkba is szállítottak a szalmonellával fertőzött bébitejporból

Hazánkba is szállítottak a szalmonellával fertőzött bébitejporból

Magyarországra is kiterjesztették a termékvisszahívást a szalmonellával fertőzött bébitápszerek kapcsán, ugyanis a francia gyártó termékeiből hazánkba is szállítottak.

Pár nappal ezelőtt a dm üzletlánc polcairól hívták vissza sajátmárkás bébiételt klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt, most a Rossman Magyarország Kft. üzleteiből hívtak vissza francia márkás bébitápszereket.

A RASFF-on érkezett információ szerint a francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak. – írja a portal.nebih.gov.hu.

A készítmények a Rossmann Magyarország Kft. üzleteiben voltak elérhetőek.

A korábbi visszahívás csak a Craonban 2017. február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott. Ezt terjesztette ki a cég gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden, a craoni gyárban készült termékre. A Lactalis cégcsoport hangsúlyozta, hogy a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

Kizárólag azon termékeket érinti a visszahívás, amelyeken a név mellett a vonalkód (EAN kód) és a minőségmegőrzési idő is egyezik az ide kattintva elérhető táblázatban szereplővel!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését, az érintett termékek pontos adatairól a lakosságot a lehető legrövidebb időn belül értesíti.

Fotó: portal.nebih.gov.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.