2019. október 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Háromezren már korszerűsíthetik otthonaikat

Háromezren már korszerűsíthetik otthonaikat

Október 15-ig lehetett pályázni az Otthon Melege Program keretében fűtéskorszerűsítésre, a pályázatok fele már támogatásban részesült, mintegy 1,5 milliárd forint összértékben.

Június 6. és október 15. között pályázhattak az állampolgárok fűtéskorszerűsítésre hazánkban, csaknem 6 ezer pályázati kérelem érkezett több mint 3 milliárd forintos támogatási igénnyel. A beérkezett pályázatok felét már támogatásban részesítették, mintegy 1,5 milliárd forint összértékben, a Támogatói Okiratot a pályázók a portálon keresztül, elektronikus úton kapják majd meg – adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Ahogyan arról már korábban is írtunk, a felhívásra a családi házban vagy egyedi fűtési rendszerű társasházi lakásban tulajdonjoggal rendelkező természetes személyek jelentkezhettek, a vissza nem térítendő támogatás által új kondenzációs kazán beépítését valósíthatják meg, de a kiegészítő költségekhez, mint például a kéményátépítéshez, a radiátorok cseréjéhez, és a fűtési csőhálózat korszerűsítésére is forrást kapnak. Egy pályázó maximum 700 ezer forint támogatásban részesülhet.

A magyar kormány célja, hogy minél több pénz maradjon a családoknál, ezért indították útjára 2014-ben az Otthon Melege Programot, mely által eddig több mint 130 ezer háztartás rezsiköltségeinek csökkentéséhez járultak hozzá a támogatásokból megvalósuló energetikai korszerűsítéssel.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.