2018. szeptember 22. szombat
Likefestoon / Aktuális / Három napon át ünnepel Pusztaföldvár

Három napon át ünnepel Pusztaföldvár

Tizedik alkalommal rendezik meg október 4. és 7. között a 40 Aranykoronás Ünnepet, mely a település határában lévő kiváló termőföldről kapta a nevét. A jubileumi évben is értékes programokkal készülnek a szervezők.

A dél-békési településen hagyománnyá vált, hogy október első hétvégéjén 40 Aranykoronás Ünnepet rendeznek. Az esemény idén jubilál, tizedik alkalommal hirdették meg, ezúttal három napon át ünnepelnek a község lakói és a vendégek. A rendezvény a település határában fellelhető kiváló minőségű termőföldről kapta nevét, ennek jegyében zajlanak a programok.

Tegnap este Deli Zoltánné és Szabó Boglárka zománcfestők kiállításának megnyitójával vette kezdetét a 2017-es Ünnep, mely ma 18 órakor hálaadó istentisztelettel folytatódik, este pedig a fiataloké lesz, 20 órától disco várja őket.

A legtöbb program szombaton lesz, amikor is reggel nyolc órakor futócipőt húznak a pusztaföldváriak, falufutással is köszöntik az ünnepet. Ezután főzőverseny és futball mérkőzések lesznek, sőt, egy vetélkedő keretében a gazdák és gazdaasszonyok is megmérkőznek szombat reggel, míg 10:30-tól Parasztolimpiát hirdetnek. Színpadra lépnek majd a helyiek, és a környékbeli tehetségek is, a nap sztárvendége a Jump Rock Band lesz.

A programok mindenki számára ingyenesek.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.