2018. december 16. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Győzelemmel zárták az őszt az orosházi kézis lányok

Győzelemmel zárták az őszt az orosházi kézis lányok

Sikeres szezont zárva mehetnek az Orosházi Női Kézilabda Club felnőtt játékosai a téli szünetre, hiszen az utolsó mérkőzésen magabiztosan hozták el a győzelemért járó két pontot Balmazújvárosból.

Az álmosító vasárnapi hangulat ellenére az első pillanattól kezdve koncentráltan kézilabdáztak az orosházi lányok, Kamuti Réka és Zvolenszky Nóri vette be először a hazai kaput. Zárt hatosfalas védekezésük ezúttal is kiválóan működött, jó támpontot adtak a jól teljesítő Brunner Zsanettnak. Az ellenfélnél a rutinos irányítója, Szabados egyedül tartotta a hátán az övéit (10. perc 3-5). Pár perccel később robbantott az Orosháza, gyors gólokat szerezve növelte ötgólosra a fórt, majd az utolsó hat percben tovább fokozva a tempót a szünetre nyolcgólos különbséget alakítottal ki (30. perc 7-15).

A második félidőben hullámzóan sok hibával játszottak a csapatok. Rengeteg eladott labda és kapkodás jellemezte a játékot, ami a vendégek malmára hajtotta a vizet (38. perc 10-18). Becsülettel küzdött a hazai csapat, sokszor jól használta ki a bizonytalan támadójátékból fakadó orosházi hibákat, de veszélyes közelségbe nem jutottak (47. perc 15-21). Papp László ezen a mérkőzésen mindenkinek lehetőséget tudott nyújtani, amivel éltek is a játékosok, ilyen volt a fiatal Horváth Nikolett is, aki kétszer talált be a hajdúságiak kapujába. Összességében megérdemelt győzelmet aratott az ONKC az őszi idény utolsó bajnokiján.

– Ekkora különbség nincs a két csapat között. Támadásban hullámzóan teljesítettünk, de szerencsére hátul jól védekeztünk, ez volt a győzelem kulcsa – értékelt az orosházi vezetőedző.

NKK Balmazújváros – OXXO Energy Orosházi NKC 24-31 (7-15)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Balmazújváros, 150 néző.
Vezette: Kaló Zsófia és Mizsák Dorina
Orosháza: BRUNNER – ANTAL 4, TAKÁCS F. 8 (2), SOM 3, Kamuti 2, ZVOLENSZKY 5, Zsilák 2. Cserék: Makai (kapus), SZÉKESI, Tóth S. 2, TOBAK 3, Horváth 2 (1), Hatala. Vezetőedző: Papp László.
Balmazújváros legjobb góllövői: Szabados 9 (3), Halmai 6.
Kiállítások: 6 ill. 2 perc. Hétméteresek: 3/3 ill. 3/3.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.