2020. április 2. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Gyökerek és szárnyak

Gyökerek és szárnyak

Csaknem teltházzal várták a nagybánhegyesiek Illés Vandát a hétvégén tartott előadáson a Petőfi Sándor Művelődési Házban.

Budapestről érkezett a nagybánhegyesi származású fiatal tehetség, Illés Vanda Junior Prima Primissima díjas hímző. A Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Egyesület azzal a céllal hívta el őt előadássorozatára, hogy mutassa be munkásságát a helyi fiataloknak. Illés Vanda életútjáról mesélt, arról, hogy milyen sokat jelentenek számára a gyökerei, melyek „szárnyakat adtak” neki.

– Vanda felkészült volt, lelkessége motiválóan hatott a jelenlévőkre. Úgy érzem, hogy újabb lendületet kaptunk ezáltal az egyesületben ahhoz, hogy folytassuk munkánkat – mondta el Pepó Jánosné, az egyesület elnöke.

A Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Egyesület főként a helyi fiatalok elé szeretne példaképeket állítani azzal, hogy tartják a kapcsolatot az elszármazott, illetve nagybánhegyesi gyökerekkel rendelkező művészekkel, tehetségekkel, sokat elért személyekkel. Alkalom adtán előadásokon adnak nekik lehetőséget, hogy bemutassák a fiataloknak, hova, meddig jutottak.

Az előadáson a helyi díszítőművészeti szakkör is jelen volt, hogy megismerkedjen Vandával és munkáival. Pepó Jánosné elmondta, a szakkör családias hangulatban mutatta be hímzéseit az előadónak, és lelkesen beszélgettek a különböző technikákról, mintákról.

Nagy Mária

Fotó: Illés Vanda Facebook

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.