2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Gazdaságalapítás: pályázhatnak a fiatalok

Gazdaságalapítás: pályázhatnak a fiatalok

Augusztus végéig van lehetőség új pályázatok benyújtására a fiatal mezőgazdasági termelőknek.

Még mindig pályázható a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás (VP2-6.1.1-16). A második etap a korábbinál szélesebb kör számára ad lehetőséget a pályázásra.

A fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapításának előmozdítása, továbbá a vidéki térségek népességmegtartó képességének és a mezőgazdasági termelő tevékenység versenyképességének növelése érdekében kiírt pályázati felhívás keretében augusztus 31-ig, a második értékelési határszakasz lezárásáig van lehetőség új pályázatok benyújtására. A második etap a korábbinál szélesebb kör számára ad lehetőséget a pályázásra, hiszen már azok is benyújthatnak támogatási kérelmet, akik 2017-ben először adtak be egységes kérelmet.

Változatlanul azok a gazdálkodók/gazdasági társaságok pályázhatnak a 40 000 eurónak megfelelő forintösszegre, akik/amelyek legalább 6000 euró STÉ, de nem több mint 25 000 euró STÉ érték közötti gazdasági méret közöttiek. Az STÉ érték kiszámításához ad segítséget a Kamara honlapján közzétett kalkulátor, amely az alábbi linken érhető el – írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A teljes pályázati felhívás és a kapcsolódó mellékeltek ide kattintva érhetőek el.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.