2018. október 22. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Gábortelep: Nagycsaládos program a várakozás jegyében

Gábortelep: Nagycsaládos program a várakozás jegyében

Bárki talált kedvére valót az adventi programon, melyhez száz ezer forint támogatást kapott a Nagycsaládos Egyesület. Ott járt a mikulás, utalványokat osztottak ki, majd közösen gyújtották meg az első gyertyát a templom előtt.

A Gábortelepi Kuckó Nagycsaládos Egyesület működése óta minden évben a karácsonyt megelőzően programot szerveznek a helyi családoknak Advent valamely vasárnapján. Így történt ez idén is, azonban ezúttal rendezvényükhöz a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán forrást nyertek, mintegy 100 ezer forint támogatásban részesültek.

– Kézműves foglalkozás, csocsó, mézeskalácssütés, csoki szökőkút… Ezek mind-mind a családok kikapcsolódását szolgálták, úgy vélem, gyermek és felnőtt egyaránt talált kedvére valót. A délután során a mikulás is megérkezett, hogy megajándékozza a gyerekeket. Nagy öröm számunkra, hogy kezdeményezésünk támogatást is kapott, hiszen fontosnak tartjuk a karácsony közeledtével a közösségformáló programokat, jó ilyenkor közösen ünnepelni, várakozni – osztotta meg a részleteket hírportálunkkal Griecs Györgyné, az egyesület elnöke.

A vasárnapi esemény keretében tízezer forint értékű utalványokat is kiosztottak a gábortelepi gyerekek között, ezekből szüleikkel cipőt, játékot vagy sporteszközt vásárolhatnak. Emellett a helyi sportolók is utalványban részesültek, megköszönve ezzel egész éves munkájukat és azt, hogy sporteredményeikkel tovább öregbítették a község hírnevét.

A program zárásaként a jelenlévők átvonultak a templom elé, ahol közös énekszó kíséretében gyújtották meg az első gyertyát az adventi koszorún.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.