2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Főszerepben a télűzés Dél-Békésben

Főszerepben a télűzés Dél-Békésben

Itt a farsang, áll a bál – a héten a legtöbb általános iskolában és óvodában maskarába bújtak a gyerekek, hogy vicces, esetleg ijesztő álarcaikkal, mókás műsorukkal elűzzék a telet. Csütörtökön a messze földön híres ismert népszokás, a mohácsi busójárás is elkezdődött. Térségünkbe a hagyományos rendezvények mellett, télűző farsangi futást is szerveznek.

Február hónapban a tél elűzése van főszerepben. Dél-Békés szerte farsangi mulatságokat tartanak, nem csak az iskolákban, óvodákban, de sok esetben városi, települési szinten is. A gyerekek különösen szeretik a beöltözős mulatságokat, hiszen ezen a napon azzá válhatnak, amik csak lenni szeretnének, legyen az akár királykisasszony, katicabogár, vagy bármely kedvenc mesehős.

A fiúk idén is szívesen bújtak Pókember és Batman bőrébe, de a sokan választottak rendőr, tűzoltó, vagy cowboy jelmezt is. A lányok – mint mindig – most is előnyben részesítették a hercegnő, a királylány jelmezeket, közkedveltek voltak a Jégvarázs című mese szereplői és sokan öltöztek pillangónak, katicabogárnak is.

Csütörtökön az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai mulatoztak, a tél elűzése érdekében. A gyermekek osztályonként mókás produkciókat mutattak be, melyet a nézők különösen élveztek. A programot, csak úgy, mint a csanádapácai Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola és Óvoda lurkói körében, itt is több hetes készülődés, ráhangolódás előzött meg.

Bár az idő elég borúsnak ígérkezett, az orosházi Vadvirág Esély Klub ellátottjainak farsangi hangulatát nem árnyékolta be. Ők is igen színes programmal készültek, zenés, táncos műsoruk során sztárokat varázsoltak a nézők elé.

Orosházán február 17-én rendhagyó módon farsangi futással is megpróbálják elűzni a telet. A Szőllősi Ágnes futónagykövet által megálmodott 5 km-es távot jelmezben is megtehetik a sportkedvelők, cserébe díjazásban részesülnek.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.