2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Folytatódik az Otthon Melege Program

Folytatódik az Otthon Melege Program

A tervek szerint február végén jelennek majd meg a 2014-ben indult, nagy népszerűségnek örvendő program legújabb pályázatai, melyek keretében a fűtéskorszerűsítéstől a nyílászáró cserén át a szigetelésig, bármire benyújthatóak lesznek a kérelmek.

Előreláthatólag februárban folytatódik az Otthon Melege Program, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a következő hónap végén jelennek majd meg a legújabb pályázati felhívások, amelyek keretében 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek. A cél továbbra sem más, mint energiahatékonnyá tenni egyre több háztartást hazákban.

Támogatást lehet majd igényelni minden olyan eszközre, ami legalább egy kilowatt óra energiát meg tud takarítani, a pályázati forrás a fűtéskorszerűsítéstől a nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire felvehető lesz. A minisztérium beszámolója szerint lakóközösségek, lakások, társasházak, és családi ház tulajdonosok is benyújthatják majd pályázati kérelmüket, családi házak esetében 500 ezer forinttól 10 millió forintig, míg lakásoknál 500 ezer forinttól 7 millió forintig terjedő összegben lehet majd támogatást igényelni, a pályázathoz 10% önrész kell.

A kiírásban két kategóriát hirdetnek meg, egyik a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, míg az ország többi részében 105 milliárd forint lesz a forrás keret.

A 2014 őszén indult Otthon Melege Program lehetőségeit eddig mintegy 125 ezer család használhatta ki, korszerűbbé téve otthonukat.

Kiss Anna

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.