2020. február 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Folyamatosan osztják a szociális tüzelőt Dél-Békésben

Folyamatosan osztják a szociális tüzelőt Dél-Békésben

Több ezer családnak csökkentik a kiadását a téli hónapokban térségünkben is a kormány támogatása által. Simonka György szerint az önkormányzatok ezzel jelentős terhet vállaltak magukra, dicséret illeti meg őket.

Ahogyan arról korábban már írtunk, 21 térségi település részesült 2017-ben a kormány szociális tüzelő támogatásában. A nyertesek közt van például Békéssámson, Magyardombegyház és Medgyesbodzás is, a legtöbben 1 és 4 millió forint közötti összeget kaptak. December óta folyamatosan osztják, hol a fát, hol pedig a barna kőszenet az önkormányzat dolgozói a hátrányos helyzetű lakóknak, lassan minden településen végeznek a szétosztással.

A napokban térségünk országgyűlési képviselője is ellátogatott a medgyesbodzási önkormányzathoz, hogy megtekintse az ott folyó munkát. Azt mondja, rengeteg tüzelőről van szó, az önkormányzatok udvara inkább egy tüzép udvarához hasonlít.

– Sikerült kijárnunk, hogy körzetünk minden kistelepülése pénzhez jusson a tüzelő megvásárlására. Dicséret illet minden önkormányzatot, amely részt vesz a programban, hiszen komoly terhet vállaltak, ugyanis az erdőből történő szállítást, sok helyen az összegurigázást és a házhoz kiszállítást is a maguk erejéből kell megoldaniuk – nyilatkozta Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

A kormány 2017-es programjának keretében 4 milliárd forintból több mint 2000 kistelepülést részesített támogatásban, megkönnyítve ezzel több ezer család telét.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.