2020. január 24. péntek
Likefestoon / Aktuális / Föld napi közös éneklés

Föld napi közös éneklés

A Jobb Veled a Világ alapítvány idén is közös éneklésre hív a Föld napja alkalmából. A Föld napja mára már világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – hiszen ahogyan ma élünk, az a jövőnket befolyásolja.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány is csatlakozik a mozgalomhoz az Énekelj a  Földért kezdeményezéssel. A tavalyi eseménysorozat sikerét tegnap Civil díjjal tüntették ki, mint a legjobb kommunikációs kampány.  Ez azért is különösen jelentős díj, mert a civil szférában kevés ilyen típusú díj létezik.

A kampány eredményeként tavaly 27 országból 124297 ember énekelt a Földért április 22-én, a Föld napján.

Az esemény lényege, hogy a Föld napja alkalmából énekléssel hívjuk fel a figyelmet a környezetvédelemre és egy fenntartható életmód, gondolkodásmód mellett való elköteleződésre.

Mivel idén a Föld napja vasárnapra esik, ezért az iskolai közösségeket arra buzdítsuk, hogy pénteken ünnepeljenek, és énekeljék el a Gyújts egy gyertyát a Földért! című dalt.

Április 21-22-én szombaton és vasárnap pedig családok, baráti közösségek akár otthon, akár a kedvenc helyükön a természetben ünnepelhetnek.

A dal letölthető a www.enekeljafoldert.hu oldalon.

A zene egy csodálatos eszköz, amelynek segítségével az emberi társadalom, a természet és a bolygó számára is fenntartható és tisztességes világkép követésére irányítja a figyelmet és arra, hogy megtaláljuk azt az utat, amely egy szebb jövőbe vezet bennünket.

Fotó: illusztráció

 

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.