2018. december 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Fókuszban Mezőhegyes és a szolgáltató központok

Fókuszban Mezőhegyes és a szolgáltató központok

Évértékelő-évindító sajtótájékoztatót tartott január 16-án Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Az elhangzottakat több részben ismertetjük. Ezúttal a szolgáltatásokkal kapcsolatos információkat tekintjük át.

Ahogy Győrffy Balázs fogalmazott, a kamara a szolgáltatásainak javítása terén is előrelépett. Még 2016 végén, Hajdúböszörményben indult el az a projekt, amelynek során a NAK szolgáltató központokat létesít valamennyi megyében, és 2017 folyamán további három ilyen helyszín (Sárváron, Gödöllőn, Sárbogárdon) nyílt meg. Mint mondta, ebben az évben további településeken adnak át szolgáltató központokat; január 22-én a kalocsai, február 2-án pedig a karcagi következik a sorban.

Egy másik szolgáltatás is egyéves múltra tekint vissza: a BirtOKOS elnevezésű telekommunikációs szolgáltatást ennyi idő alatt közel 5 ezer előfizető vette igénybe. Győrffy Balázs hozzátette, ez alapján a BirtOKOS dinamikus fejlődés előtt áll. Ezen kívül kibővült az internetes piackereső, valamint 2017-ben elkészült a NAK növényvédelmi portáljának továbbfejlesztett verziója is, amely immár települési szintű keresést tesz lehetővé. Szintén a növénytermesztéshez kapcsolódó információ, hogy az elmúlt évben a kamara munkatársai mintegy 55 ezer hektárra készítettek tápanyag-gazdálkodási tervet az ezt igénylő gazdálkodók számára.

Mint a Győrffy Balázs megjegyezte, nagy sikerrel zárult a 2017. júniusi I. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow – Mezőfalva esemény, amelyre közel 15 ezer vendég látogatott el. A kedvező fogadtatásra tekintettel a kamara idén is megrendezi ezt a bemutatót, és ezúttal Mezőhegyesen a tavaszi vetésű növények lesznek majd fókuszban. A tervek szerint évente felváltva Mezőfalva és Mezőhegyes lesz az esemény helyszíne.

– A novemberi kamarai választáson elért siker felhatalmazást és egyben felelősséget is jelent. Ahogy eddig, úgy a jövőben is sokat dolgozunk azért, hogy megfeleljünk tagjaink elvárásainak. Célunk, hogy bizalmukkal megerősödve hatékonyan segítsük tevékenységüket. Fő feladatunknak tekintjük, hogy következő években a tagjaink adminisztrációhoz, bürokráciához kötődő problémáit megoldjuk. Megadjuk tagjainknak, hogy csak a termeléssel kelljen foglalkozniuk, ehhez a szükséges információt, szolgáltatásokat biztosítjuk. Ehhez azonban a kereteken is változtatni kell, több olyan területen is beavatkozásra van szükség, amiben a kormányzat munkáját javaslatokkal segíthetjük – jegyezte meg a NAK elnöke.

Forrása: nak.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.