2018. december 19. szerda
Likefestoon / Közélet / Fókuszban a vese és a női egészség

Fókuszban a vese és a női egészség

„Gondolj rá, értékeld, erősítsd” – március 8-án a vese és a nők egészsége kerül középpontba az Orosházi Kórház III. emeletének előadótermében a Vese Világnapi rendezvényen. A szűrővizsgálatok mellett a témához kapcsolódó előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők.

A Nemzetközi Nephrologiai Társaság és a Vesealapítványok Nemzetközi Szövetsége magyar kezdeményezésre, minden év márciusának második csütörtökét a Vese Világnapjának nyilvánította. Idén ez egybeesik a Nemzetközi Nőnappal, amelyet a 1917 óta a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezéséül ünneplünk.

Az Orosházi Kórház ez évben is megrendezi Vese Világnapi programját, melynek keretében szűrőprogramokon, szűrővizsgálatokon, tanácsadáson és a nőket érintő előadásokon vehetnek részt az érdeklődők.

A korábbi évekhez hasonlóan a vérnyomás-, vércukor- és testzsírmérés és vizeletvizsgálat mellett idén igénybe vehető diétás tanácsadás, EKG vizsgálat és nőgyógyászati szűrővizsgálat is.

10 órától A nők egészsége a család egészsége témakörben Dr. Kancsó János szülész-nőgyógyász adjunctus, Vese és női egészség témában pedig Dr. Seres Zsuzsanna belgyógyász, nephrológus tart előadást.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Sík Ferenc-díj a magyar ősbemutatókért

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Lukács …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.