2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Figyelmesség a szabályosan közlekedőknek

Figyelmesség a szabályosan közlekedőknek

Mikulás-nap közeledtével Békéscsabán a rendőrség megköszönte a szabályosan közlekedő járművezetők és gyermekek együttműködését.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság előadásokkal és különböző programokkal rendszeresen igyekszik felhívni a figyelmet a balesetek megelőzésének lehetőségeire. A közúti közlekedési szabályok betartása jelentősen csökkenti a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért fontos, hogy a gyalogosok és a járművezetők is az előírásoknak megfelelően közlekedjenek. Békéscsabán december 4-én rendhagyó közúti ellenőrzést tartott a rendőrség. Az egyenruhások megajándékozták azokat a közlekedőket, akiknél mindent rendben találtak. A kerékpárral és gyalogosan iskolába tartó gyermekek örömmel fogadták a jótanácsokat tartalmazó üdvözlőlapot és a mellé járó figyelmességet.

dsc_0553_0A rendőrjárőrök a gépjárművezetőket arra kérték, hogy csak jó műszaki állapotban lévő, téli gumikkal felszerelt járművel induljanak útnak. Az ablaktörlő jól működjön, emellett legyen az autóban jégkaparó és jégoldó, hogy elindulás előtt a lefagyott szélvédőt meg tudják tisztítani. A jégkaparó mellé a járművezetők a legfontosabb tanácsokat tartalmazó üdvözlőlapot is kaptak. Ebben a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság felhívja a figyelmet arra, hogy a téli útviszonyok nem teszik mindig lehetővé azt, hogy a megengedett legnagyobb sebességgel közlekedjünk. Emellett a száraz és a vizes útszakaszok hirtelen válthatják egymást, a köd, a szitáló eső, a hó mindennaposakká válnak, a látótávolság jelentősen lecsökkenthet. Az előzés a téli útviszonyok között jóval nagyobb körültekintést igényel, illetve érdemes nagyobb követési távolságot tartani – adta hírül Békés Megyei Rendőr -főkapitányság.

Fotó: police.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.