2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Fiatalság, bolondság

Fiatalság, bolondság

Így szól a mindenki által ismert szófordulat – Az ENSZ közgyűlése 1999-ben augusztus 12-ét a fiatalok nemzetközi napjának nevezte ki. Idén a Világnap középpontjában a mentális egészség áll.

Minden év augusztus 12-én ünnepeljük a Fiatalok világnapját annak elismeréséül, az ifjúság milyen fontos szerepet tölt be a társadalomban.

Az idei év szlogenje „a mentális egészség számít”, témája pedig az ifjúság és a mentális egészség és kapcsolata lesz. A fő cél felhívni a figyelmet a fiatalokat érintő kérdésekre, többek között a munkahelyi egészségfejlesztés szükségességére.

A mentális egészség magában foglalja azt, hogy képesek vagyunk munkába, iskolába járni, megküzdünk a mindennapi stresszel, szociális életet élünk, illetve, hogy teljesnek és kielégítőnek érezzük életünket. A mentális egészséghez tartozik a változásokkal és kihívásokkal való megküzdés képessége is. A mentális problémák hatással vannak az érzésekre, gondolatokra és cselekvésekre, illetve a mindennapi életben nehézségeket okozhatnak (iskola, munka, párkapcsolat terén).

A fiatalok körében számos, a mentális egészséggel kapcsolatos probléma léphet fel. Ha a lehangoltság, a feszültség, és a düh hosszú távon fennáll és a hétköznapi életre hatással van, akkor már nagy valószínűséggel mentális problémáról beszélünk.

A mentális probléma általában nem egyetlen okból fejlődik ki, sokkal inkább több tényező együttesen járul hozzá, mint például a szülőktől örökölt gének, személyiségjegyek, rossz körülmények.

Megfelelő odafigyeléssel magunk is tehetünk mentális egészségünk érdekében, ha azonban tartósan nem javul a helyzet, szükséges szakember segítsége.

Földesi Szandra

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.