2019. január 19. szombat
Likefestoon / Aktuális / Fesztiválozott Rákóczitelep

Fesztiválozott Rákóczitelep

Kakasos nyalóka, főzőverseny, színpadi programok – és természetesen a jó hangulat sem maradt el szombaton a tizenegyedik rákóczitelepi falu napon. A Rákóczi Fesztiválnak keresztelt rendezvényt Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere nyitotta meg.

Egész napos program szórakoztatta azokat, akik Orosháza, Rákóczi-telepre látogattak szombaton. A rendezvény 9 óra 30 perckor zenés ébresztővel és ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét. Dávid Zoltán, a város vezetője és Fejes Róbertné alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője köszöntötte a programon résztvevőket. A képviselő beszédében kihangsúlyozta a településrészen élők erős közösségtudatás és összetartását és elmondta, ez a rendezvény ennek az összetartásnak a tovább erősítése miatt is fontos.

A megnyitón átadták az ilyenkor szokásos Rákóczitelepért Emlékplakettet, melyet ez évben Németh Józsefné vehetett át. A továbbiakban köszöntötték a legidősebb és a legfiatalabb rákóczitelepi lakost is.

A rendezvényen egymást követték a fellépők is, akik minden korosztályból képviseltették magukat. A programkavalkádban fellépett az orosházi Candy Dance Crew tánccsoport, a mezőkovácsházi DUMA’ Színház színészei, a Rákóczitelepi és Székkutasi Nyugdíjas Klub, illetve a Bácska utcai óvodások is előadták műsorukat.

A kisebbek egész nap ugrálóvárazhattak, íjászkodhattak, lovagolhattak, de volt régi népi játékok és elmaradhatatlan volt a kirakodóvásár is.

A focipályán folyamatosan kispályás küzdelmek folytak, a pálya melletti területen pedig pörköltek, gulyások főttek a hatalmas bográcsokban.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.