2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Felvételi: éjfélig lehet jelentkezni

Felvételi: éjfélig lehet jelentkezni

Finishben jár a felsőoktatási intézményekbe történő felvételi eljárás, ma éjfélig kell véglegesíteni a kérelmet. Ezt követően öt napon belül a hitelesítést is el kell végeznie a diákoknak.

Ahogyan arról korábban is olvashattak már nálunk, február 15. éjfélig lehet beadniuk a diákoknak a felsőoktatási intézményekbe szóló felvételi kérelmüket, ezt kizárólag csak elektronikus úton lehet benyújtani a felvi.hu-n keresztül, azonban még mielőtt bárki véglegesítené a felvételiét, olvassa át a január végén módosított felvételi tájékoztatót, hiszen változásokkal és új szakok meghirdetésével is szembesülhet, ez szintén a honlapon érhető el.

Ma éjfélig kell elvégezniük a felvételizőknek a személyes és kötelező adataik rögzítését, a kiválasztott szakok megjelölését és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltését. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint az e-felvételi felülete mindenben segíti a kitöltőt, ugyanakkor nem mentesíti a jelentkezőt a szükséges információk ismerete alól. A kitöltés során a jelentkező folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogy mikor milyen adatokat kell megadnia, milyen teendői vannak, ugyanakkor neki kell összegyűjtenie és beszkennelnie a feltöltendő eredményeit, dokumentumait, és tájékozódnia kell a jelentkezés alapvető szabályairól.

A felvételizők három helyet jelölhetnek meg díjmentesen, ha további egyetemekre, főiskolákra is beszeretnék adni felvételi kérelmüket, akkor kiegészítő díjat kell fizetniük, ennek szintén ma éjfélig kell megérkeznie a hivatal számlájára. Maximum hat szakot jelölhet meg egy diák.

A véglegesítést követően a hitelesítés következik, melyet február 20-áig kell elvégeznie minden felvételizőnek az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

Kiss Anna

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.