2019. december 7. szombat
Likefestoon / Aktuális / Felújítják a nővérszálló épületét

Felújítják a nővérszálló épületét

Több mint 130 millió forintot nyert az Orosházi Kórház, a belvárosban található nővérszálló épületének rekonstrukciós felújítására. A munkálatok hamarosan elkezdődnek és várhatóan idén nyáron be is fejeződnek.

Az Orosházi Kórház nővérszállója, az úgynevezett Olajosház 1978-ban épült, ez idő óta jelentősebb változás, felújítás nem történt az épületen. A többszintes objektumon energetikai korszerűsítés valósulhat meg az elnyert 134,3 millió forint vissza nem térítendő pályázati forrásból. Az összegből megtörténik az épület homlokzati hőszigetelése és tetőszigetelése, illetve korszerű nyílászárókat építenek be a régiek helyére.

– Ezzel jelentősen csökken a felhasznált energia mennyisége, mérséklődnek az üzemeltetési költségek és csökken a légkörbe jutó üvegházhatást okozó gázok mennyisége is, mely a környezetvédelem szempontjából kiemelt fontosságú. A felújítás után a korszerű és megszépült épület méltó színfoltja lesz mind környezetének, mind pedig az egészségügyi ellátórendszer kiszolgáló egységeinek – nyilatkozta dr. Duray Gergő főigazgató az Orosházi Kórház honlapján.

A közel negyvenéves épület felújítása szükségszerű volt, ennek köszönhetően csökkennek a működtetési költségei, másrészt a nővérszállón lakó egészségügyi dolgozók életkörülményeinek javítását is biztosítják majd a munkálatok. Bojtor István, Orosháza alpolgármestere azt mondja, az épület külseje is megújul majd, amely nagyban emelni Orosháza városképének színvonalát is.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatainak köszönhetően több hasonló renoválást is tervezünk a városban. Ezekért a forrásokért folytatott küzdelemben nagy segítségünkre van Simonka György , Dél-Békés országgyűlési képviselője, aki hatékony érdekképviseletével támogatott minket a munkánkban, hogy közösen építsük újjá Dél-Békést – fogalmazott Bojtor István.

A szálló felújítási folyamatáról az Orosházi Kórház honlapján és facebook oldalán tájékozódhatnak.

Földesi Szandra

Fotó forrása: Orosházi Kórház

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.