2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Feloldották a tűzoltási tilalmat

Feloldották a tűzoltási tilalmat

Azonnali hatállyal feloldották a tűzgyújtási tilalmat Magyarország teljes területén, amelyet a Földművelésügyi Minisztérium március 3-án rendelt el.

Az erdőterületeket érintő tűzesetek kialakulását és terjedését befolyásoló környezeti tényezők megváltozása miatt kedd este a Földművelésügyi Minisztérium azonnali hatállyal feloldotta az ország teljes területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területekre március 3-án kiadott általános tűzgyújtási tilalmat – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A szakemberek felhívták a figyelmet, hogy az általános tűzgyújtási tilalom feloldása ellenére az erdőkben továbbra is csak a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyeken, szélcsendes időszakban lehet tüzet gyújtani úgy, hogy az a környezetre ne jelentsen veszélyt. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell a lángok és a parázs biztonságos eloltásáról.

Fokozott figyelmet kérnek a lakott területeken gyújtott tüzek esetében. A közleményben kiemelték, a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen továbbterjedhet és életveszéllyel, vagy súlyos kárral fenyegető közvetlen tűz forrása lehet.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.