2019. október 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Feljutott a Medgyesegyháza és a Kunágota is

Feljutott a Medgyesegyháza és a Kunágota is

Elkelt a Megye III. osztályú labdarúgó bajnokság feljutást érő első két helyezése, bajnok a Medgyesegyháza, ezüstérmes a Kunágota. A negyedik helyért négy dél-békési csapat is versenyben van.

Megye III. osztály A csoport

Többen utolsó mérkőzésüket játszották ebben az idényben, de a Megye III. osztály A csoportjának küzdelmei még nem értek véget. Ami biztos, hogy a következő szezonban térségünk két csapata, a már bajnok Medgyesegyháza SE, és az ezüstérmet szombaton bebiztosító Kunágota TE a Megye II. osztályban folytathatja.

Zsadányi SE–Gádoros SE (elmaradt)

Medgyesegyháza SE 3–0 Pusztaföldvári LK

Gólszerzők: Palacsik T., Takács M., Liker J.

A listavezető Medgyesegyháza tét nélkül fogadta a tabella vége felé tanyázó, de biztos bennmaradó Pusztaföldvárt. A bajnoki címet már magáénak tudó hazaiak ennek ellenére ellentmondást nem tűrően játszottak, és érvényesítették a papírformát. Mindkét együttesnek hátra van egy mérkőzése, a Pusztaföldvár győzelem és némi szerencse esetén még előrébb léphet a 11. helyről.

Köröstarcsa KSK 9-2 Magyarbánhegyesi FC

Gólszerzők: Zsombok J. 3, Láczi S. 3, Vámos G., Nyeste V., Földi N., illetve Lakatos Á., Málik I.

Meglepően súlyos vereségbe szaladt bele a negyedik helyért küzdő Magyarbánhegyes. Fél óra elteltével már 3-1-re vezetett a hazai gárda, a 45. percben Málik István szépített, majd a második játékrész horrorisztikusra sikerült a dél-békésieknek. Nem hogy egyenlíteni nem tudtak, hanem hatot kaptak a folytatásban, így már-már megalázó, 9-2-es zakó lett a vége, amivel veszélybe került a negyedik hely.

Békéssámsoni SK 2–0 Agro-Lift Gerlai SE

Gólszerzők: Arany P., Varga N.

A Békéssámson magabiztos győzelmet aratott szombaton, némi szerencsével oda érhetnek a kilencedik pozícióba, jelenleg tízedikek.

Nagyszénás SE 0–4 Kaszaper FC

Gólszerzők: Furák R. 3, Forgó P.

Ki-ki meccsen lépett pályára a Nagyszénás és a Kaszaper a hétvégén. Mindkét alakulat a negyedik hely megszerzéséért harcol, ám a hazaiak tavasszal elég gyenge teljesítményt mutattak, ezzel ellentétben a vendégek szépen teljesítenek. A mérkőzés eredménye is ezt tükrözte, és a kaszaperiek könnyedén zsebelték be a három pontot, aminek köszönhetően beérték a Nagyszénást.

A Medgyesegyháza SE bajnok csapata
A Medgyesegyháza SE bajnok csapata

Kunágota TE 10–0 Mezőmegyer SE

Ahogy arról már tegnapi cikkünkben beszámoltunk, a Kunágota megszerezte a feljutást jelentő második helyet, így jövőre a Megye II. osztályban folytathatják.

Atletico Békéscsaba 3–2 Kevermes SE

Nem tudta érvényesíteni a papírformát a Kevermes a biztos kieső Békéscsaba ellen. A hazaiak taktikus, jó játékot mutattak, az első félidő 1-1-el zárult, a második játékrészben az Atletico koncentrált jobban, így végül övék lett a három pont. A Kevermes nagy lehetőséget szalasztott el, és könnyen lehet, hogy elúszik a negyedik hely.

A tabellán az első két hely sorsa eldőlt, bajnok a Medgyesegyháza, ezüstérmes a Kunágota, ami azt jelenti, hogy két térségi gárda jut fel a Megye II-be. A harmadik hely már biztosan a Dobozé, a negyedik pozícióért még öt együttes is versenyben van. A Magyarbánhegyesnek, a Kevermesnek, a Kaszapernek és a Nagyszénásnak egyaránt 41 pontja van, a Mezőmegyernek pedig 40. A mezőmegyerieknek két, a többieknek egy forduló van hátra az idényből.

Megye III. osztály B csoport rájátszás

5-8. helyért

Medgyesbodzás-Gábortelep 2–2 Végegyházi SE

Gólszerzők: Tassi L. 2, illetve Vajda M. 2

Az ötödik helyért küzdő Végegyháza, a már biztos nyolcadik Medgyesbodzás-Gábortelephez látogatott szombaton. A papírforma vendég győzelmet ígért, ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, amire a 15. percben érkezett a válasz, majd a Végegyháza a 31. percben a vezetést is megszerezte. A következő gólra közel egy órát kellett várni, amikor is Tassi Lajos második találata kialakította a 2-2-es végeredményt. Ezzel eldőlt, a végegyháziak a hatodik helyen zárnak, ami némileg elmarad a korábbi célkitűzéstől, ami a legjobb négybe jutás volt.

9-11. helyért

Nagybánhegyesi Rákóczi SE–Kötegyán SK (elmaradt)

A Nagybánhegyes a Gerendás mögött végzett a tízedik helyen 13 ponttal.

Juhász Ádám

Fotó: Medgyesegyháza SE, Kunágota TE

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.