2020. február 17. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Feljutott a Kunágota

Feljutott a Kunágota

Tegnap játszotta idénybeli utolsó mérkőzését a Kunágota TE labdarúgó gárdája. Az együttes magabiztos, már-már megalázó vereséget mért a Mezőmegyerre, így ősztől a Megye II. osztályban folytathatják.

Semmit sem bízott a véletlenre Kunágota labdarúgó gárdája tegnap, a Megye III. osztály A csoportjának utolsó körében. A dél-békésiek a második helyen várták a Mezőmegyer elleni találkozót, már egy döntetlen is elég lett volna a feljutáshoz, egyedül vereség esetén úszhatott volna el a remény.

Ennek megfelelő motiváltsággal és győzni akarással léptek pályára a Kunágota TE játékosai, és erő demonstrációt tartottak. A hazai pálya mindig kicsit az otthon játszóknak lejt, ám a szombati meccsen ez 90 fokos lehetett, a kunágotaiak tízig meg sem álltak. Már az első játékrészben tettek róla, hogy a folytatásban ne legyen kérdés a győztes kiléte, 45 perc alatt négyszer is betaláltak az ellenfél hálójába, majd a második félidőben sem álltak le, hatot vágtak, amivel kialakult a 10-0-ás végeredmény.

A közönség igazi parádénak örülhetett, majd az összecsapás végén együtt ünnepelhették a csapattal a régen várt feljutást. A dél-békési együttes remek szezont tudhat maga mögött, 28 meccsből 21-et megnyertek, 4-szer játszottak döntetlent, és mindössze kaptak ki. A gólarányuk félelmetes, 104 lőtt gól mellé 27-et kaptak, ami kevesebb, mint mérkőzésenként egy, ebben a tekintetben ők voltak a legjobbak a bajnokságban.

A tabella élén egy másik térségi csapat, a Medgyesegyháza SE végzett 71 ponttal, ráadásul még egy meccsük hátra van, mögöttük a Kunágota szerezte meg az ezüstöt 67 ponttal, a bronzot a Doboz gyűjtötte be, pontszámuk még kérdéses, mivel ők is játszanak még a jövő héten. A negyedik helyért nagy csata várható, mivel a Magyarbánhegyes, a Nagyszénás, a Kevermes, és kisebb eséllyel, de szerencsével a Mezőmegyer és a Kaszaper is oda érhet. Ami biztos, hogy a következő kiírásban két dél-békési csapattal többnek szurkolhatunk a Megye II. osztályban.

Juhász Ádám

Fotó: Pálné Edit   

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.