2019. január 16. szerda
Likefestoon / Aktuális / Feldördültek a fegyverek, a békéssámsoniak ismét bajnokok

Feldördültek a fegyverek, a békéssámsoniak ismét bajnokok

Békés megyét ezúttal is a Békéssámsoni Általános Iskola nebulói képviselhették a Diákolimpián, a hírnév továbbmélyítése ezúttal is sikerült, aranyat és ezüstöt is bezsebeltek a lányok Derecskén.

A megyei fordulót megnyerve képviselhették iskolájukat, térségünket és megyénket is Derecskén, a Sportlövő Diákolimpia országos döntőjén november 18-án. Az eseményre az ország minden részéről érkeztek diákok, több százan mérte össze tudásukat és tehetségüket a különböző fegyvernemekben.

Panyor Kamilla, Thielicke Tilda és Hajduk Vivien tehetségüknek és a szorgalmas felkészülésnek köszönhetően ismét kimagaslóan képviselték megyénket a diákolimpia döntőjében, hiszen az általános iskolás légpuska leány kategóriában országos bajnoki címet szereztek. Emellett légpisztoly versenyszámban is jól szerepeltek, hiszen országos második helyezést értek el csapatban, míg Panyor Kamilla egyéniben is remekelt, légpuska versenyszámban ezüstérmet szerzett.

Az iskola fiú csapatát ezúttal Csanádi Kevin képviselte, aki jó teljesítményt nyújtva a középmezőnyben végzett.

Nagy József, az oktatási intézmény igazgatója korábban már hírportálunknak elmondta, fontosnak tartják a tehetséggondozás támogatását már az alapfokú oktatási intézményekben is, hiszen az eredményesség, a sportolásban elért siker pozitívan hat a tanulmányi munkára is. A lövészsport nagymértékben fejleszti a gyerekek koncentrációs képességét, összpontosítását és nem utolsó sorban önfegyelemre, sportszerűségre tanít – tette hozzá az intézményvezető.

Fotók forrása: Békéssámsoni Általános Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.