2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Európai Tehetségpont lett a kovácsházi óvoda

Európai Tehetségpont lett a kovácsházi óvoda

Más országok óvodapedagógusaival működhetnek majd együtt – Szedlacsekné Farsang Margit szerint ez az egyik legfontosabb eleme a címnek. Januárban veszik át az oklevelet.

Mezőkovácsháza nevelési-oktatási intézményei tehetségápolásból jelesek, ugyanis a Csanád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény után a napokban a Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde is elnyerte az Európai Tehetségpont címet.

– Egy angol nyelvű táborban vettünk részt, melynek keretében angolra kellett fordítanunk minden, tehetségápolással kapcsolatos anyagunkat. A munkát Szűcs Judit tehetséggondozó munkaközösség vezető koordinálta, Ádám Olga bölcsődei dolgozó az angol nyelvű fordítást végezte el, míg Emeshea Petty, a Hunyadi János Gimnázium angol szakos tanárnője abban segítette a munkát, hogy közérthető legyen a fordítás. Az elkészült anyagot november 30-ig kellett elküldenünk az Európai Tehetséggondozó Hálózat kiírt pályázatára. Sikerült! Elnyerte a döntéshozók tetszését a munkánk – részletezte hírportálunknak az óvodavezető.

Szedlacsekné Farsang Margittól megtudtuk, évek óta foglalkoznak tehetségápolással az óvodában, ezért is nagy öröm számukra, a cím elnyerése.

– Kinyílik a világ a számunkra, hiszen a hálózatba való csatlakozás által a szomszédos országok óvodáiba is ellátogathatunk majd, hogy megtekintsük tehetséggondozó munkájukat, és ötleteket, tapasztalatokat merítsünk abból. Ezeket pedig itthon kamatoztathatjuk. És persze ez fordítottan is igaz, ugyanis hozzánk is ellátogathatnak majd más országok óvodapedagógusai. Kiváló lehetőséget kapunk a kapcsolatépítésre is – hangsúlyozta az intézményvezető.

A kovácsházi óvoda vezetője és pedagógusai 2018. január végén veszik majd át a csatlakozást igazoló oklevelet egy országos szakmai fórum keretében, melyen lehetőségük lesz majd azokkal a szakmai kérdésekkel is foglalkozni, melyek az Európai Tehetségpontok tevékenysége és a hálózati munkák során felmerülhetnek.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.