2020. március 30. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Értékteremtő munkával Mezőhegyesen

Értékteremtő munkával Mezőhegyesen

Közel 4 millió forintból fejlesztettek. Újabb előrelépés történt a napokban a dél-békési városban, ahol most már a lombseprűk festést is kapnak a közmunka program keretében.

Egy esztendő sem telt el azóta, hogy megnyitott kapuit a lombseprű gyártó üzem Mezőhegyesen, máris újabb szintre lépett a gyártás. A közfoglalkoztatási munkaprogram keretében az üzem egy kabinnal bővült, melyben porfestést végeznek a dolgozók, így még nagyobb népszerűségnek örvend a mezőhegyesi lombseprű. Február 8-án ünnepélyes keretek között adták át az új részleteget, a nemzeti színű szalagot dr. Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár vágta át, a programon jelen volt több dél-békési település polgármestere is.

Kérdésünkre Mezőhegyes alpolgármestere elmondta, az üzem sikertörténet a település életében, hiszen segít csökkenteni az elmaradottságot, munkahelyet teremt, sőt, értéket teremt, mindemellett pedig bevételt is képez, ugyanis a festés ezután szolgáltatásként működik, tehát bárki igénybe veheti, nem csak a seprűk festésére alkalmazzák.

– Simonka György országgyűlési képviselő úr eredményes munkájának köszönhetően térségünk fejlődik, és ennek eredményei mára már kézzelfoghatóak. A közfoglalkoztatási programjaink hozzáadott értékkel és térségi összefogással növelik a programban dolgozó munkavállalók önértékelését, valamint a piacra juttatott előállított termékek minőségét és színvonalát. Az államtitkár úr itt jártakor példaértékűnek nevezte a programot, valamint a dél-békési települések összefogását – nyilatkozta Rajos István.

Megtudtuk, a kabin közel 4 millió forintból jött létre Mezőhegyesen, a bővülés által újabb munkavállalók kaptak állást, a szakmai végzettséggel rendelkezők szakmunkás munkabért vihetnek haza.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.