2020. január 23. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Értékes győzelem a SZISE ellen

Értékes győzelem a SZISE ellen

Gólzáporos első félidő, majd egy kiélezett második játékrész után megérdemelten szerezte meg a két pontot az ONKC a fővárosban. Végig jó védekezéssel és kapusteljesítménnyel múlták felül a jó erőkből álló Szent István-OTP gárdáját szombat délután.

Szent István-OTP – OXXO Energy Orosházi NKC 24-27 (16-16)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Budapest, 120 fő.
Vezette: Lengyel Vivien, Sebestyén Fanni.

Orosháza: MAKAI – Antal 2, Takács 5 (3), SOM 6, Kamuti 2, HATALA, Zsilák 2. Cserék: Brunner, Késmárki (kapusok), TÓTH S. 4 (3), VÖRÖS 4, Ulmann 1, Dancsó 1, Szigetvári, Horváth N. Vezetőedző: Papp László.

Az ellenfél legjobb góllövői: Szerző 8, Horváth G. 5.

Kiállítások: 6 perc illetve 2 perc. Hétnéteresek: 3/3 illetve. 6/6.

Az első gólra egészen a második percig kellett várni, ekkor Takács Fruzsina talált be hétméteresből. A tizedik percig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Papp László tanítványai robbantottak és két perc alatt háromgólos fórt alakítottak ki (12. perc 7-4). A haziak időkéréssel próbálták meg kizökkenteni a lendületünket, sikeresen. Ebben az időszakban támadásban több hibát vétettünk, amelyet a fővárosi gárda lerohanás gólokkal büntett (18. perc 10-10). Innentől kezdve nem tudott komolyabb előnyt kiharcolni egyik együttes sem, sok hiba csúszott a csapatok játékába, ám így is 32 gól esett az első harminc perc során (30. perc 16-16).

A második játékrészben kissé bent ragadtunk az öltözőben, hiszen a 40. percben négygólos hazai fórt mutatott az eredményjelző (21-17). Az utóbbi fordulókban nyújtott jó teljesítmény kellő önbizalmat adott a csapatnak, mi sem bizonyítja jobban, hogy ebben a szituációban sem esett össze a játékunk. Vörös Bettina elöl, míg a kapuban Makai Veronika a védelemmel közösen lendítette előre a csapatot. A 46. percre értük utol a Szent Istvánt, majd egy hosszú gólcsend következett, melyet Vörös Bettina tört meg (22. perc 23-24). Innen már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést, végül három góllal legyőztük a dobogós helyen álló vendéglátókat.

– Örülök, hogy tovább folytattuk a jó szériát, nagyot küzdött a csapat. – nyilatkozta Papp László vezetőedző a club honlapján. 

Immár közel két hónapja nem találtunk legyőzőre, ezzel a teljesítménnyel jelenleg az NB I/B keleti csoportjának 4. helyén tanyázunk 29 ponttal. Jövő szombaton a szokottól eltérően 15 óra 30 perctől lépünk pályára a Hajdúnánás ellen az Eötvös-csarnokban.

Forrás: http://www.onkc.hu

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.