2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: Paczuk ezüstérmes az Eb-n

Erőemelés: Paczuk ezüstérmes az Eb-n

A spanyolországi Malagában zajlik az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokság április 14-17. között. Az Orosházi Toldi SE versenyzője, Paczuk Ádám egyéni csúcsot döntve Eb második lett.

Az orosházi erőemelők gyűjteménye újabb fényes éremmel gazdagodott, ezúttal az Ibériai-félszigeten elért sikerrel öregbítették Magyarország, Dél-Békés, Orosháza hírnevét. A Toldi SE fiatal tehetsége, Paczuk Ádám a 74 kilogrammosok súlycsoportjában, az ifjúságiak között vett részt a viadalon. Kiválóan teljesített, hiszen guggolásban 200 kg-ot emelt, míg fekvenyomásban 140 kg-ot nyomott. Az orosházi versenyző felhúzásban a harmadik kísérletét nem tudta eredményesen kivitelezni, ebben a számban 205 kg-ot ért el. Az összetett eredménye 545 kg, ezzel a dobogó második fokára állhatott, az ukrán Kondratiuk Ivan végzett Ádám előtt. Az egyesület beszámolójából kiderült, a magyar erőemelő fogásnemenként minden számban ezüstérmes lett, az összetett eredménye új egyéni csúcsot jelentett a számára.

A Toldi SE reménysége csupán 17 éves, mindössze két éve hódol a sportágnak. A pályafutása során még sok szép eredményt érhet el mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Betkó Tamás Dávid

Fotó forrása: egyesület facebook

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.