2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: országos csúcsokkal nyitottak

Erőemelés: országos csúcsokkal nyitottak

Az Orosházi Toldi SE ott folytatta, ahol az óévben abbahagyta. Kiváló szerepléssel indították a versenyzők a 2017-es évet, Vésztőn szereztek szépen csillogó érmeket, sőt, többen országos csúcsot is döntöttek.

Vésztőn kezdték az évet az Orosházi Toldi SE sportolói. A Felnőtt Raw Fekvenyomó Magyar Bajnokságon kiemelkedő teljesítményt értek el az egyesület tagjai, érmeket és országos csúcsokat is ünnepelhettek a hétvégén.

Pogány Andrea 72 kg-ban, új masters országos csúccsal 80,5 kg-ot teljesítve ezüstérmet szerzett. A szintén masters korú, de a felnőttek között versenyző Schneider Erzsébet 84 kg-ban a harmadik helyen végzett.

Szabó Ágnes +84 kg-ban három érvényes nyomást bemutatva, 143 kg-os országos csúccsal aranyérmes lett, abszolút értékelésben második. Ebben a kategóriában indult Lovas Mónika is, aki junior létére kiemelkedően teljesített, 110 kg-mal a dobogó harmadik fokára állhatott. A női csapat a második helyet szerezte meg.

Szabó Ágnes hírportálunknak elmondta, tudatosan készült a rekorddöntésre.

– Remek hangulatban zajlott a verseny. A szervezőség mindent megtett annak érdekében, hogy minél jobban ösztönözze a versenyzőket az országos csúcsok beállítására, még tűzijátékot is biztosítottak a rekordöntéseknél. Készültem erre a csúcsra, nagyon szerettem volna megdönteni, és sikerült is. Sokat számított a csapattársaim és a többi sporttárs biztatása. Amikor odaléptem ahhoz a bizonyos súlyhoz, a 143-hoz, és elkezdtem nyomni, rögtön tudtam, hogy ez meglesz – részletezte Szabó Ágnes hozzátéve, Musztafa Imre egyesületi elnök szerint is nagyon jó gyakorlatot mutatott be, könnyen nyomta ki a súlyt.

Megtudtuk, a korábbi rekordot is Szabó Ágnes tartotta 142,5 kg-mal, ezen szeretett volna javítani. A kitűzött célt eredményesen teljesítette, tűzijáték közepette ünnepelhette a 143 kg-os új országos csúcsot.

A férfiak versenyében Véró Alex junior korúként a +120 kilós súlycsoportban három hibátlan gyakorlatot mutatott be, 207,5 kg-os nyomásával új junior országos csúcsot állított be. Első éves juniorként Paczuk Ádám három érvényes nyomást követően, 120 kg-mal – csupán nehezebb testsúly végett – az ötödik helyen zárt. Az esemény keretein belül Musztafa Imre, a Békés Megyei Erőemelő Szövetség Elnöke átadta tiszteletdíját a 2016-os év sportolóinak.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.