2019. december 12. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Erőemelés: aranyeső Malagában

Erőemelés: aranyeső Malagában

A spanyolországi Malagában rendezték az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot április 14-17. között. Az Orosházi Toldi SE színeiben Lovas Mónika is kiválóan szerepelt, négy aranyéremmel gazdagodva térhetett haza.

Fantasztikus hetet zárhattak az Orosházi Toldi SE versenyzői. Ezúttal Lovas Mónika, a dél-békési egyesület fiatal reménysége csillogtatta meg tudását a versenyen, majd érmeit a díjátadót követően. Az egyesület beszámolójából kiderül, az erőemelő junior korosztályban a +84 kilogrammos kategóriában szerepelt. Guggolásban 200, fekvenyomásban 120, felhúzásban 180 kg-ig jutott, így 500 kilogrammal zárta az Európa-bajnokságot. Minden fogásnemben és összetettben is aranyérmet szerzett.

A napokban a másik orosházi reménység, Paczuk Ádám kiváló versenyzéséről is számot adhattunk. Ádám az ifjúsági versenyzők között 74 kilogrammos súlycsoportjában vett részt a viadalon, ahol guggolásban 200 kg-ot emelt, fekvenyomásban 140 kg-ot nyomott, felhúzásban 205 kg-ot ért el. Az összetett eredménye 545 kg, ezzel fogásnemenként és összetettben is ezüstérmes lett.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.