2019. május 20. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Érkeznek az Erzsébet-utalványok a nyugdíjasokhoz

Érkeznek az Erzsébet-utalványok a nyugdíjasokhoz

Az ünnepekig minden érintett megkapja a 10 ezer forintos juttatást, melyet a Magyar Posta Zrt. dolgozói juttatnak el a nyugdíjasokhoz, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülőkhöz.

A héten megkezdődik a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványok kézbesítése a nyugdíjasoknak. A kormány ezzel a gesztussal is szeretné kifejezni megbecsülését a nyugdíjasok felé, akik évtizedeket dolgoztak ezért az országért, illetve szeretne hozzájárulni az ünnepi készülődésükhöz – közölte Rétvári Bence.

A parlamenti államtitkár beszámolója szerint a mintegy 2,7 millió nyugdíjashoz, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülőhöz a postások juttatják el az utalványokat, melyeket élelmiszervásárlásra, meleg ételvásárlásra lehet fordítani.

Mi a teendő, ha a kézbesítő akkor érkezik, amikor a címzett nincs otthon? A postások ebben az esetben egy értesítőt hagynak a postaládákban, amellyel az érintett tíz munkanapon belül személyesen veheti át az utalványait a postán. Ha ez idő alatt sem veszik át, akkor később a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságánál lehet ismételt kézbesítést kérni február végéig.

Fontos információ, hogy az utalványt nemcsak a címzett, hanem annak közeli hozzátartozója, például a házastársa is átveheti.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.