2018. szeptember 18. kedd
Likefestoon / Aktuális / Elstartolt az őszi érettségi szezon

Elstartolt az őszi érettségi szezon

A nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatantárgyakkal kezdtek ma reggel a diákok országszerte. 161 helyszínen, több mint 8 ezer tanuló vizsgázik az idei őszi érettségi szezonban. Rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára lehetett jelentkezni

Elkezdődött a 2017/2018-as tanév őszi vizsgaidőszaka, nemzetiségi nyelv és irodalomból adnak ma számot tudásukról az érettségizők. Összesen 161 helyszínen zajlanak majd a vizsgák, 8076-an érettségiznek, a számadáson 139 érettségivizsga-bizottság működik közre.

Az Oktatási Hivatal beszámolója szerint az írásbeli vizsgákat október 13. és 27., az emelt szintű szóbeli vizsgákat november 9. és 13., a középszintű szóbeliket pedig november 20. és 24. között tartják. A diákok várhatóan több mint 9 600 vizsgát tesznek le: mintegy 3 800-at emelt, 5 800-at pedig középszinten. A jelentkezők választásai alapján ebben a vizsgaidőszakban – az idegen nyelven teljesíthető vizsgatárgyakat (pl. történelem, matematika) külön számolva – középszintű érettségi 72, emelt szintű pedig 41 tárgyból tehető – írták.

Rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára is lehetett jelentkezni.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.