2018. március 24. szombat
Likefestoon / Aktuális / Élményekben gazdag Szent Iván-éj

Élményekben gazdag Szent Iván-éj

Élettel telt meg az elmúlt hétvégén az orosházi Nagy Gyula Területi Múzeum épülete és környéke. Színes programokkal és tárlattal várták az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján.

Orosháza is csatlakozott az országos kezdeményezéshez, így a június 25-i éjszakán a múzeum kinyitotta kapuit a látogatók előtt. Az 1596 – Elpusztult kincsek nyomában című kiállításon Oros és Zorda (a kiemelt képen), két megelevenített szereplő kalandjain keresztül mutatták be az akkori Orosházát és környékét, a 15-16. századból származó, török hódoltságkori eszközökből láthattak egy gyűjteményt az érdeklődők. Az estét színi előadás színesítette a Táncsics Mihály Gimnázium diákjainak prezentálásában. Az agytekervényeket is megmozgathatták a jelenlévők, hiszen a szervezők akadályversennyel, tréfás állomásokkal és vetélkedővel várták a nevezőket.

DSC_3603A múzeum előtti téren árusok teremtettek vásári hangulatot, majd a Hollóének Hungarica Régizene Együttes koncertje tetőzte az est hangulatát, azonban a Szent Iván-éji mulatság nem lett volna teljes a már hagyománnyá vált tűzugrás nélkül. Országos szinten 400 intézmény, mintegy 2200 programja kínált kikapcsolódási lehetőséget ezen az éjjelen.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Admin

Nézze meg ezt is!

Lassan-lassan kitavaszodik

Enyhülnek a nappalok, vasárnap már a nap is előbújhat. Térségünkben szombat délutánig marad a borongós, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.