2020. április 4. szombat
Likefestoon / Aktuális / Elmaradnak a hétvégi labdarúgó mérkőzések

Elmaradnak a hétvégi labdarúgó mérkőzések

Az éjszaka leesett hómennyiség, a várható további csapadék és az általános kedvezőtlen, zord időjárás miatt (játékra alkalmatlan pályák, sérülésveszély) az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága a hétvége valamennyi felnőtt és U-19 korosztályú bajnoki mérkőzését hivatalból elhalasztja.

Az Igazgatóság eltökélt abban, hogy a mérkőzések pótlását úgy oldja meg, hogy a csapatoknak ne kelljen hétköznap pótolni bajnoki mérkőzéseket, így a fordulók új időpontjai az alábbiak szerint módosulnak:

Megye I. osztály:

Ebben az osztályban június 2-3-ai hétvégén be kell fejezni a bajnokságot, ezért itt a következő módon történik a módosítás. A rájátszás kezdését egy héttel eltolják (2018. április 7-8.. hétvégére). A most elmaradt 19. forduló mérkőzései az Alapszakasz végén lesznek bepótolva. Továbbá játéknappá válik május 1. (27. forduló, keddi nap), ezért a 26. forduló játéknapja április 28. (szombat), kivéve, ha a két csapat megegyezik szombat helyett vasárnapban, (vagy esetleg a keddi napot hétfőre kérik át). A 28. fordulótól kezdve a fordulók az eredeti időpontban maradnak.

Megye II. osztály:

Ebben az osztályban június 2-3-ai hétvégén nem kell befejezni a bajnokságot, ezért itt a következő módon történik a módosítás. A most elmaradt 19. forduló mérkőzései az Alapszakasz végén lesznek bepótolva, a rájátszás kezdését egy héttel eltolják (2018. április 7-8. hétvégére). A csúsztatott rájátszás miatt a bajnokság a június 9-10-ei hétvégén záródik, tehát egy hetet csúszik a befejezés.

Május 1.:

A megye I. osztályú bajnoki forduló május 1-jére kerülése további átszervezéseket generál. A Békés Megyei Kupa 4. fordulója (8 között) átkerül május 9. szerdára, elődöntője pedig május 23. szerdára.

A május 1-ei Megye III. osztályú forduló mérkőzéseinek kezdési időpontját az Igazgatóság 13 órára módosítja az esetleges játékvezető hiány miatt, a Megye I. osztályú bajnoki mérkőzések kezdődnek majd 17 órakor.

U-19

Az elhalasztott Kiemelt és Területi csoportok fordulóinak pótlását az Igazgatóság – sajnos – a május 5-6-ei (középiskolai ballagás) hétvégéjére halasztja, bízva abban, hogy a vasárnapot már kevésbé érintik a ballagások.

Ahol mégis lesz egyeztetési probléma, ott a következő alternatív játéknapokban egyezhetnek meg a csapatok:

Ha a felnőtt bajnoki fordulók ellenére nem okoz gondot a játék az U-19-es csapatoknak, akkor a május 1. (kedd) játéknap felhasználható.

Április 21. (szombat) munkanap és iskolai nap, de ezen a napon lehet kezdeni már 17 órakor, adott esetben ez a nap is lehetőséget biztosít alternatívaként – írja közleményében az z MLSZ Békés Megyei Igazgatósága.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.