2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Karate: Gottfried Sándor kapott elismerést

Karate: Gottfried Sándor kapott elismerést

A Magyar Karate Szakszövetség februári évadnyitó és évértékelő ülésén jutalmazta azokat a karatésokat, akik 2016-ban példaértékűen dolgoztak és kimagasló eredményeket értek el. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület versenyzői közül Gottfried Sándor karatemestert is díjazták, nem véletlenül, hiszen a tavalyi évben Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is ezüstérmet szerzett.  

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület versenyzői közül több versenyzőt és edzőt is kitüntetett már a szövetség a korábbi években. Többszörös elismerésben részesült például ifj. Zsiga Zsolt és shihan Zsiga Zsolt is, akit legjobb szövetségi kapitány és legeredményesebb kurzusedző címmel is jutalmaztak már.

– Öt versenyzőnket terjesztettük a díjra, ifj. Zsiga Zsoltot, Gottfried Sándort, Zsiga Bencét, Sebő Dávidot és Lipták-Galló Mátét. Kiemelkedő versenyzői munkájáért és a karatéban töltött 26 évéért Gottfried Sándort tüntette ki a Magyar Karate Szakszövetség – tudtuk meg a díjazott edzőjétől, shihan Zsiga Zsolttól, aki nagyon örül, hogy versenyzője a szövetség elismerő oklevelében részesülhetett.

Zsolttól azt is megtudtuk, hogy a közel 70 ezer fős szövetségi létszámból az edzőkkel és versenyzőkkel együtt 75 fő kapott kitüntetést, köztük az orosházi karatés is.

Az OKKSZK Egyesületet az utóbbi 6-8 évben folyamatosan elismerik kimagasló versenyeredményeik miatt. Az idei évben sem pihennek, a szezon elkezdődött, az utánpótlás és a felnőtt korosztály is készül a megmérettetésekre.

– Feszített, eseménydús pár hónap elé nézünk. A szezon most kezdődik, március 4-én diákolimpiával kezdenek az utánpótlás versenyzők, közben három felnőtt korosztályú versenyzőnk, ifj. Zsiga Zsolt, Rábai Gábor és Kotuly Zoltán Oroszországba utazik egyhetes edzőtáborba.  Hazaérkezésük után nem sokkal Hollandiába indulnak, ahol Hágában Rábai Gábor és Kotuly Zoltán nyílt Európa-bajnokságon vesz részt, ifj. Zsiga Zsolt pedig világbajnoki profi címmecset vív – számolt be shihan Zsiga Zsolt.

A megmérettetések sorának itt még nincs vége, áprilisban Európa Kupán vesznek részt a felnőtt versenyzők Barcelonában, közben az utánpótlás korúak Horvátországban állnak majd helyt. Májusban újabb megmérettetés vár a három felnőtt versenyzőre a romániai világbajnokságon. A 18 év alattiak pedig júniusba Romániában, majd pedig Görögországba mérik össze erejüket Európa-bajnokság keretein belül.

A nyár folyamán több edzőtábor is vár a versenyzőkre, Barcelonában, Horvátországban, a Balatonon, augusztusban pedig Oroszországban folytatják a felkészülést.

Földesi Szandra

Fotó forrása: Oroscafe

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.