2020. február 24. hétfő
Likefestoon / Aktuális / Elismerték a Hunyadit

Elismerték a Hunyadit

A Hunyadi János Középiskola 2013 októbere óta tartozik a regisztrált Tehetségpontok körébe. Idén tavasszal a MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) által kiírásra került a Tehetségpontok részére az akkreditációba való bekapcsolódás lehetősége.

Az intézmény benyújtotta kérelmét az akkreditációra, melynek első lépése egy konferencia volt március 15.-én Budapesten. Itt többek között elhangzott,hogy a 150 meghirdetett helyre 250 Tehetségpont nyújtotta be kérelmét.

Tájékoztatást adtak továbbá az akkreditáció menetéről. Ezév április 1-étől  MATEHETSZ  online felületén az iskolában folyó tehetséggondozás adatai feltöltésre kerültek. Az akkreditáció zárásaként két szakértő, Sarka Ferenc és Mező Ferenc, érkezett a Hunyadiba május 28-án.

A szakértők megtekintették a tehetséggondozás dokumentációját, illetve megnézték,hogy minden feltételnek megfelel-e az intézmény az akkreditált Tehetségponttá váláshoz. Az egy órás konzultáció után a szakértők elismerésüket fejezték ki az iskolában folyó munka iránt.

Kiss Réka

Fotó: Hunyadi János Középiskola

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.