2018. július 18. szerda
Likefestoon / Aktuális / Elismerést kapott a fiatal tehetség

Elismerést kapott a fiatal tehetség

Tíz éve hódol a sportágnak, sok szép eredményt tudhat a háta mögött. Kovács Lívia vehette át az idei évben a legeredményesebb mezőhegyesi birkózónak járó elismerést a napokban. Hírportálunknak további terveiről is nyilatkozott.

Gyermekkora óta a birkózásnak él, évek óta eredményesen versenyez. A most 15 éves Kovács Líviát választották az idei év legeredményesebb mezőhegyesi birkózójának. A díjat a múlt hétvégén Mezőhegyesen rendezett nemzetközi birkózóverseny keretein belül vehette át. Elismerése kapcsán kérdeztük a fiatal tehetséget.

– Öt éves koromban látogattam el először edzőterembe bátyáimat követve, szüleim támogatása mellett. Mezőhegyesen ismerkedtem meg a sportággal, jelenleg – a helyi birkózási lehetőség megszűnése végett – Mezőkovácsházán edzek heti 2-3 alkalommal a Hencz WSE színeiben – kezdte Kovács Lívia, hozzátéve, a birkózás azért áll közel a szívéhez, mert kellemes légkörben, jó társaságban készülhet, továbbá önmagáért küzdhet elismerést szerezve a családjának is.

Kovács Lívia kérdésünkre válaszolva kifejtette, mióta a sportágnak hódol, mindig is versenyző szeretett volna lenni. Első megmérettetésén 2008-ban, az id. Csanádi István Emlékversenyen szerepelt, ahol ezüstérmet szerzett, ez életre szóló élményt jelent a számára. Az idei évben elért legnagyobb sikerének a kadet magyar bajnokságon szerzett harmadik helyezését tekinti, valamint a serdülő magyar bajnokságon elért bronzérmét. Véleménye szerint többek között ezen eredményeivel érdemelhette ki a mostani elismerést.

– A hölgyek körében egyre népszerűbb mozgásforma a birkózás. Akik nem ismernek, és megtudják, mit sportolok, mi motivál, azok meglepődnek, de úgy gondolom, nem feltétlen csak a férfiak űzhetik ezt – fejtette ki Lívia, megjegyezve, a versenyeken történő részvétel során országosan is nagyon sok jó barátra, barátságokra tett szert. Tíz év sok idő, szinte mindig keresi a barátságot, kapcsolatokat. Társaival csak a szőnyegen eltöltött ideig ellenfelek. Kiemelte, a sport által szinte az egész országot bejárta, illetve már külföldi versenyen is részt vehetett. Megjegyezte, több, jelenleg is  hazánkat képviselő birkózóval is sikerült megismerkednie. Ahol találkoznak, örömmel üdvözlik egymást.

A mezőhegyesi birkózó elmondta, egyik legnagyobb vágya, hogy olimpián indulhasson, szerinte még legalább tíz évnyi elhivatott edzés szükséges álmai eléréséhez. A dél-békési sportoló testnevelő tanárnak és edzőnek készül, gyerekekkel szeretne foglalkozni a későbbiekben.

Betkó Tamás Dávid

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.