2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Elindultak a közmunkaprogramok, cél az értékteremtés

Elindultak a közmunkaprogramok, cél az értékteremtés

240 fő számára biztosítanak munkát Mezőkovácsházán március elsejétől. Mindannyian az élhetőbb kisvárosért tesznek.

Március elsejével elindultak a 2018-as közfoglalkoztatási programok Dél-Békés szerte, ezek több száz térséginek biztosítanak munkát. Mezőkovácsházán csütörtökön Varga Gusztáv köszöntötte a foglalkoztatottakat a Kalocs Róza Művelődési Központban, a munkavállalók munka- és tűzvédelmi oktatásban is részesültek.

– Kértem, hogy szorgalmasan, vezetőik irányításával dolgozzanak azért, hogy Mezőkovácsháza egyre élhetőbb kisváros legyen. 140 főt a Meztep Kft. foglalkoztat, ők az úgynevezett Start Közmunkaprogramban vesznek részt. További 100 főt az intézmények közvetlenül foglalkoztatnak az idén – tájékoztatott a városvezető.

A közfoglalkoztatásban megszerzett bér biztosítja a résztvevőknek az alapvető életfeltételek megteremtését, de arra ösztönzi őket, hogy minél előbb kilépjenek az elsődleges munkaerőpiacra.

A térség országgyűlési képviselője korábban hírportálunknak elmondta, büszkék lehetünk azokra az értékekre, melyeket a dél-békési települések teremtenek a közfoglalkoztatási programok keretében. Simonka György kiemelte, a programban dolgozók – túllépve az elsődleges célt, miszerint minél több hátrányos helyzetű ember számára biztosítsuk a visszatérést az elsődleges munkaerő-piacra – a helyi közösséget szolgálva teremtenek értéket: olyan eredményekről, olyan termékekről van szó, melyek a közfoglalkoztatottak keze munkáját dicsérik, és jó példaként állhatnak – tette hozzá.

Fotó forrása: Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.