2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Elindult a „Bonis Bona – Várják a jelöléseket

Elindult a „Bonis Bona – Várják a jelöléseket

Idén is elismerik a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző pedagógusokat, melyben két évvel ezelőtt a kovácsházi középiskola pedagógusa is részesült. Elmondása szerint hatalmas megtiszteltetés volt.

Az Új Nemzedék Központ online felületen fogadja a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj jelöléseit három kategóriában. A Nemzeti Tehetség Programban életre hívott díjjal a tehetséggondozás területén kiemelkedő munkát végző szakemberek és szervezetek erkölcsi és anyagi elismerésére van lehetőség. A jelölések leadási határideje: május 7. 23 óra 59 perc. A 2028-ig tartó program alapvető célja Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken a tehetségsegítés fejlesztése – írja az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díj elnyerésére a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző magyarországi és határon túli magyar vagy magyarországi nemzetiségi köznevelési intézményben dolgozó pedagógusok, gyógypedagógusok, szakoktatók, felsőoktatásban dolgozó oktatók, civil szervezetek tehetségsegítői és a tehetséggondozás területén működő szervezetek jelölhetők, akik oktatják, nevelik, segítik a gyermekeket, tanulókat, fiatal tehetségeket.

A beszámolóból kiderült, az online felületen idén „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségfejlesztő” és „Kiváló tehetségsegítő” kategóriában lehet ajánlást tenni. Az „Életműdíj”, valamint a „Kiváló tehetséggondozó szervezet” kategória jelöltjeit a felhívásban megnevezett szervezetek ajánlják.

A cím elnyerésére korábban már volt példa Dél-Békésben, 2016-ban a Hunyadi János Középiskola matematika és egészségnevelés szakos pedagógusa is átvehette a díjat. Domokos Illésné akkor úgy nyilatkozott hírportálunknak, sokáig el sem hitte, hogy az elismertek között van, álmában sem gondolta, hogy egyszer magáénak tudhatja majd ez a díjat.

Idén ismét lehetőség van arra, hogy térségi szakember részesüljön az elismerésben. A jelöléseket ide kattintva küldhetik be.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.