2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / Elindult a babacsomagprogram, nő a babakötvény kamata

Elindult a babacsomagprogram, nő a babakötvény kamata

Jelentős segítség érkezik a családokhoz a magyar kormány legújabb kezdeményezése által.

Új programot indított a kormány elsősorban a hátrányos helyzetben élő családok, édesanyák megsegítésére, akik csecsemőjük ellátáshoz tartós fogyasztási cikkeket tartalmazó, húszezer forint értékű csomagot kapnak, melyben az ellátáshoz szükséges eszközök is vannak. A babacsomagprogramra 2 milliárd 121 millió forintot különítettek el – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Czibere Károly elmondta, a háromévesnél fiatalabb gyerekeket, szüleiket és a várandós édesanyákat segítő kezdeményezést a tavaly júniusban kezdődött, 18 milliárd forint összértékű élelmiszerosztási programhoz kapcsolódva indították el.

A babacsomagot, mintegy 26 ezer hátrányos helyzetben élő, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermeket nevelő édesanya kapja meg 2020-ig évente egyszer.

Emellett további segítség a családok számára, hogy idén februártól 5,4 százalékra nő a babakötvény kamata, vagyis jóval magasabb lesz, mint a bankok által fizetett betéti kamat. Fontos, hogy minden 2005. december 31. után született gyermek jogosult 42 500 forint életkezdési támogatásra, az összeget és a család befizetéseit a 18. születésnapja után tudja felhasználni. Továbbá január 1-től már a 2017. június 30. után külföldön született és ott élő gyermekek is kapnak életkezdési támogatást.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.