2020. április 1. szerda
Likefestoon / Aktuális / Elindul a dinnyés út felújítása

Elindul a dinnyés út felújítása

Hétfőn megtörtént a munkaterület átadása, minden akadály elhárult, hogy a gépek megkezdhessék a dinnyés út felújítását Orosháza irányából Pusztaföldváron, Csanádapácán és Medgyesbodzáson át a dombegyházi határ irányába. Ha az időjárás engedi, jövő héten indulhatnak a munkagépek a területen.

– A dinnyés út terveit évekkel ezelőtt készítettük el, ahogyan Dél-Békés többi szakaszára vonatkozó fejlesztési elképzeléseinket is. 2010 óta lépésről lépésre, kilométerről kilométerre haladunk. Felújítottuk az Orosháza-Kardoskút- Tótkomlós, az Orosháza-Kaszaper-Mezőkovácsháza szakaszokat, megépítettük a dombegyházi határhoz vezető utat, felújítottuk a 47-est Békéscsaba és Vásárhely irányába is, a dinnyés út több szakaszán (pl.  Medgyesbodzás, Nagykamarás) voltak felújítások rövidebb vagy hosszabb szakaszon, és most újra indulnak a munkagépek a dinnyés úton. De sorolhatjuk a belterületi utcák aszfaltozását, útépítéseit is, vagy éppen az M5-ös irányába a Szentesi utat – sorolja a már elvégzett és folyamatban lévő munkálatokat Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Dél-Békés építésén és szépítésén nagyon sok ember dolgozik, ez egy hosszú munkafolyamat. Persze van még feladat bőven – ismeri el a térség képviselője – de látható, kézzelfogható eredményei is vannak a kitartó munkának, amit a helyiek a mindennapokban megtapasztalhatnak.

– Nagyon hosszú utat jártunk be, és bár tudjuk, hogy minden napra van feladatunk az útfejlesztések vonatkozásában, hiszen évtizedes a lemaradás, amikor előrelépés történik – legyen az egy belterületi szakasz, vagy több százmilliós, közös munkával kiharcolt beruházás – mindig örülök, mert tudom, hogy a dél-békésieknek ezek létfontosságú fejlesztések – fogalmazott Simonka György a munkaterület átadása kapcsán.

A beruházók és a kivitelezők is nagyon bíznak abban, hogy most már az időjárás is tavaszira fordul, és nem akadályozza a kivitelezést a dinnyés úton.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.