2019. január 16. szerda
Likefestoon / Aktuális / Életmentő az odafigyelés a hideg téli éjszakákon

Életmentő az odafigyelés a hideg téli éjszakákon

Felkészült a hajléktalan-ellátás rendszere a télre,  senkinek nem kell kapacitáshiány miatt az éjszakát közterületen tölteni térségünkben sem.

A téli időszakra felkészülés egyik elemeként a kormány bővítette a kapacitásokat, országosan a hajléktalan emberek számára 9600 férőhely áll rendelkezésre, és a krízisidőszakban a férőhelyek számát további 1500-zal növelik. A krízisidőszak többletköltségeire 360 millió forintot biztosít a kormány, ezen felül az extrém hideg miatt az esetleg megnövekedő költségek esetére 50 millió forintot különített el, valamint 62 millió forintot biztosít a kormány a téli időszakban a megnövekedett terhelés mellett dolgozó diszpécserközpontok támogatására is – jelentette be a napokban Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Ahogyan arról korábban már írtunk, az Orosházi Hajléktalan Szállón is felkészültek a hideg időjárásra, az intézményvezető beszámolója szerint mindent megtettek annak érdekében, hogy azokat az embereket, akik az utcán tartózkodnak, be tudják fogadni. Az átmeneti szálló és a nappali melegedő jelenleg 90%-os kihasználtsággal működik, az éjjeli menedékhelyen pedig közelítenek a 100%-hoz. Az Orosházi Hajléktalan Szállón egy európai uniós finanszírozású pályázatnak köszönhetően 2018. december 31-ig biztosítanak minden hétköznap 30 adag számban étkezést a hajléktalanoknak. Szintén pályázati forrásból decemberben hűtőszekrényt és mikrohullámú sütőt kap a szálló, így a lakók kényelmesebben tudják elkészíteni, elfogyasztani az ételt.

Figyeljünk bajbajutott embertársainkra, szívük melegen tartásához sokszor néhány jó szó is elegendő.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.