2020. április 9. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Együttműködésben az Orosházi járásban élő nőkért

Együttműködésben az Orosházi járásban élő nőkért

Projekt indult 2018. január 1-jén az Orosházi járásban élő nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása érdekében, közel 200 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból. A lakosság, a munkaadók és szervezeteik szemléletformálását különböző programokkal, képzésékkel támogatják.

A Tótkomlóson létrejövő Női Információs és Szolgáltató Központ (Nő-Köz-Pont) számos lehetőséget nyújt majd a járásban élők számára: a nők képzéseken vehetnek részt és segítő szolgáltatásokat vehetnek igénybe, a munkaadók workshopok keretében ismerkedhetnek meg az atipikus munkavégzés előnyeivel. A programot kiegészítik a nagyrendezvények és a többféle kommunikációs felület aktív használata.

A fenti tevékenységek összességébe az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítését, a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontását, a munka és a magánélet összehangolását, a nők foglalkoztathatóságának javítását szolgálják.

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00090 „Munka és család? – Együtt jobb! – esélyteremtő program az Orosházi járásban” című projektet a Tótkomlósi Polgármesteri Hivatal, a Tótkomlósi Szociális Szolgáltató Központ és a Jövő Építők TDM Közhasznú Egyesület 2018. január 1. és 2020. június 30. között valósítja meg. – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.