2018. szeptember 20. csütörtök
Likefestoon / Aktuális / Együtt a megelőzésért – Rózsaszínben várják a szurkolókat

Együtt a megelőzésért – Rózsaszínben várják a szurkolókat

Ezúttal nem „kötelező” a sárga-zöld öltözékben való megjelenés az Eötvös-csarnokban, hiszen a mellrák elleni küzdelemhez csatlakozva arra kérnek a sportolók mindenkit, hogy a péntek esti mérkőzésre rózsaszínben, vagy legalábbis rózsaszín kiegészítő viseletében érkezzenek. A kézis fiúk is készülnek.

Ahogyan arról korábban írtunk már, minden év októberét a mellrák elleni küzdelem hónapjává szentelik, melynek keretében a szűrővizsgálatok jelentőségére hívják fel a figyelmet, leginkább a nők körében. A szokásokhoz híven ebben az esztendőben is csatlakozik a mozgalomhoz az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület, arra kérik a szurkolókat, hagyják otthon sárga-zöld ruháikat, és érkezzenek rózsaszínben.

Az elmúlt években – egy nemzetközi program, az NFL (amerikai Nemzeti Futball Liga) akciójából kiindulva – egyre több sportcsapat is a kezdeményezés mellé állt, így az Orosházi FKSE-LINAMAR is.

– Tavaly októberben a felnőtt csapatunk tagjai figyelemfelhívó pólóban melegítettek a bajnoki találkozók előtt, idén pedig a belépést biztosító karszalagok az október 13-i, Cegléd elleni bajnokin már biztosan rózsaszínre váltanak, illetve a csapatok is készülnek figyelemfelhívó akcióval. Hogy pontosan mivel, kiderül péntek este – osztotta meg honlapján a legfőbbeket az egyesület.

A dél-békési sportolók arra kérnek mindenkit, hogy lehetőségeikhez mérten érkezzenek rózsaszínben, vagy viseljenek rózsaszín kiegészítőket, felhívva ezzel a figyelmet a megelőzésre, hiszen az egészségnél nincs fontosabb.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE bajnoki találkozó október 13-án, pénteken 18 órakor kezdődik, melyre – a klubvezetés döntése értelmében – a 18 év alattiaknak ingyenes a belépés.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.