2018. október 21. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Egyre több pénz jut gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvre

Egyre több pénz jut gyermekétkeztetésre és ingyenes tankönyvre

2018 a családok éve lesz – Dél-Békés országgyűlési képviselője szerint a kormány családpolitikája által a legnehezebb sorsú családok is segítőkezeket kapnak. Idén még több maradhat az állampolgárok zsebében.

Szociális gyermekétkeztetésre az idei költségvetésben 79 milliárd forint, ingyenes tankönyvre pedig 12 milliárd forint jut. A természetbeni juttatásokra adható forrásokat a kormány évek óta folyamatosan bővíti, így ezek egyre kevésbé szociális, mint inkább családtámogatásokká válnak. Idén többet költ Magyarország ingyenes gyermekétkeztetésre, mint valaha bármelyik kormány – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Rétvári Bence elmondta, szélesítik azok körét, akik bekerülhetnek az ingyenességi körbe. Mint mondta, január 1-jével a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénybevételéhez szükséges jövedelemhatárt öt százalékkal emelték. Ezzel az intézkedéssel további tízezer gyermek kerülhet be a szociális étkeztetés rendszerébe – tette hozzá.

Mint elhangzott, a költségvetésben 12 milliárd forint szerepel a 1-9. osztályos gyermekek tankönyveinek fedezetére, ami családonként 12 ezer forintot jelent.

Orbán Viktor vezetésével a kormány olyan családpolitikát vezetett be, amelyben mindazok, akik nem tudnak magukról gondoskodni, vagy kiszolgáltatott helyzetben vannak, segítséghez juthatnak – ezt már Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője nyilatkozta hírportálunknak.

– Ettől a hónaptól a legszegényebb családok, ahol 3 év alatt gyermek, vagy rokkantsági járadékban részesülő személy él, rendszeresen és alanyi jogon kap egy 12 kg-os csomagot, amelyben a bébiételtől a tartós élelmiszerig sok-sok minden van. Sőt, a jövő heti konferenciánk egyik témája, hogy a nagyvárosokban jól működő, a rászorulók számára ingyenes ebéd bevezetésének lehetőségét, feltételeinek biztosítását dolgozzuk ki és vezessük be mielőbb térségünk minden egyes településén – részletezte a politikus.

A képviselőtől megtudtuk, a Calendula Szövetség vezetőjeként azon dolgozik, hogy kollégáival kedvezményeket biztosító vásárlói kártyát (Calendula Kártyát) vezessenek be minden dél-békési ember számára ingyenesen, ezen tovább növelve a jólétet térségünkben.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.