2018. október 16. kedd
Likefestoon / Aktuális / Egy nap az egészség jegyében Pusztaföldváron

Egy nap az egészség jegyében Pusztaföldváron

Ingyenes szűrővizsgálatokon, sportbemutatókon, egészségügyi előadásokon és még sok más sporttal és egészséggel kapcsolatos programon vehettek részt azok, akik szombaton Pusztaföldvárra látogattak. A Pusztaföldvárért Egyesület első alkalommal, de annál nagyon sikerrel rendezte meg az Egészségnapot.

A rendezvény 10 órakor, Dr. Baranyi István polgármester köszöntő szavaival kezdődött meg, majd következtek a színpadi bemutatók, elkezdődtek az ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok és az előadások.

Több helyszínen folytak a programok, a település központjában lévő vár színpadán a helyi óvodások és a népdalkör műsora mellett bemutatkoztak a citerások, de sportbemutatókra, karate, cselgáncs és Hot-Iron bemutatóra is sor került, Horváth Andrea pedig hangjával varázsolta el a közönséget. Délután meglepetés produkcióként az orosházi Candy Dance Crew tánccsapat gyermek csoportjának táncbemutatóját is megtekinthették az érdeklődők.

A művelődési házban ökoházzal, drogprevencióval, ezotériával, egészséges világnézettel kapcsolatos előadásokon vehettek részt a látogatók.

Az óvoda konyháján dietetikus tartott előadást, illetve ételkóstolásra is lehetőség adódott, továbbá a Batyukaland Babaklub képviselői a gyermekhordozásról, mosható pelenkákról és a kötődő nevelésről tartottak előadást.

Az iskola udvarán barátságos futballmérkőzések és Hot Iron edzés is zajlott, de volt motorbemutató, a kisebbek megismerkedhettek a mentő-, rendőr- és tűzoltó-autó rejtelmeivel.

A rendezvény ideje alatt bárki részt vehetett ingyenes hallás, látás és ortopédiai vizsgálaton, vércukorszintmérésen, biolaboros állapotfelmérésen és egy csepp vérből prosztatarákszűrésen.

A jó hangulat este sem maradt el, 18 órakor a Folkroll zenekar, utánuk pedig az E.A.SZ.U zenekar csapott a húrok közé.

Az első Egészségnap Pusztaföldváron Dr. Fodor Zsuzsanna háziorvos és Máté Józsefné képviselőasszony fővédnőksége alatt, illetve a település önkormányzatának, Dr. Baranyi István polgármester, Sonkolyos Szabolcs alpolgármester, a Soni-Hús Kft., a Csizmadia Pékség, a Pusztaföldvári Búzakalász Termelő Szövetkezet, a Try-Béta Kft., a Harangos-Éri Kft. támogattásával valósult meg.

Fotó: Pusztaföldvárért Egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.