2020. február 29. szombat
Likefestoon / Aktuális / Dr. Vekerdy Tamás előadása a PMK-ban

Dr. Vekerdy Tamás előadása a PMK-ban

A neves pszichológus, dr. Vekerdy Tamás a gyermeknevelés mikéntjeiről és nehézségeiről tart előadást március 23-án, hétfőn, az orosházi Petőfi Művelődési Központban.

Tudod-e, hogy milyen a gyereked? Ezt a címet viseli az oktatásban, családsegítésben és gyermeknevelésben is kitűnő szakember, dr. Vekerdy Tamás pszichológus előadása. A témával bejárta az országot, előadássorozatának új állomása Orosháza lesz március 23-án, hétfőn.

Karrierje elején, az 1950-es évek végén, a Nemzeti Színház statisztája is volt, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogász és pszichológia szakának elvégzése után az oktatás irányába indult el. Tanított a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, az Országos Pedagógia Intézet tanácsadójaként és a Miskolci Egyetem neveléstudományi tanszékének docenseként is tevékenykedett. Továbbképzési igazgatóként dolgozott a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központnál, és segédkezett a Waldorf Óvoda és Iskola megszervezésében, ahol a tanárképzés vezetője lett. A ’90-es években az iskolázás szabadsága európai fórumának, közép-európai alelnöki posztját töltötte be.

Rengeteg publikációja jelent meg 1975-től kezdődően, munkásságát számos elismeréssel jutalmazták, a többi között a Budapestért-díjat és a Hazám-díjat is átvehette, 1987-ben az Oktatásügy kiváló dolgozója kitüntetést kapta.

Szívügye az oktatásfejlesztés, ezáltal a gyermekek nevelésének nehézségei, visszásságai, és a szülőknek való tanácsadás is komolyan foglalkoztatja. Hétfői előadásán ezekről beszél az érdeklődőknek 18 órai kezdettel, a Művelődési Központ színháztermében.

Juhász Ádám

Fotó: nlcafe.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.