2019. június 19. szerda
Likefestoon / Aktuális / Digitális tudástár a könyvtárban

Digitális tudástár a könyvtárban

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár új lehetőségeket nyitott meg olvasói előtt. Csatlakoztak egy programhoz, mely által több mint 9 millió oldalnyi sajtóhoz lehet hozzáférni a könyvtár számítógépein keresztül.

Az orosházi könyvtár csatlakozott az Elektronikus Információszolgáltatás Nemzeti Programhoz, melynek célja, hogy a felsőoktatás és a tudományos kutatás számára nélkülözhetetlen elektronikus információforrásokat központilag, nemzeti licenc alapján vásárolják meg. Ennek eredményeképpen az eddigieknél lényegesen több információval tudnak szolgálni. A csatlakozást követően Orosházán is elérhetővé vált az Arcanum Digitális Tudománytár több mint 9 millió oldalnyi, teljes szövegű tartalma. A kutatók, helytörténészek, érdeklődők és olvasók számtalan irodalomhoz hozzáférhetnek néhány kattintással, hasznos információkhoz jutva ezzel.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár oldalán olvasható, a megnyíló lehetőségek szinte korlátlanok, az elérhető tartalmak között megtalálhatóak folyóiratok, lexikonok, szótárak, I. világháborús könyvek, családtörténeti könyvek, de még napilapok is hosszú évtizedekre visszamenőleg.

A tartalmakat olvasni, valamint PDF formátumban le is lehet tölteni az egyszerre 50 oldalban meghatározott maximális mennyiségben. Az adatbázis használata könyvtártagoknak az olvasótermi számítógépeken ingyenes.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.