2018. május 22. kedd
Likefestoon / Aktuális / Diákmunka: nagymértékű érdeklődés

Diákmunka: nagymértékű érdeklődés

Tovább bővült az önkormányzati intézményeknél megvalósuló diákmunka program keretösszege, az elmúlt öt évben nem övezte akkor érdeklődés a programot, mint idén. Dél-Békés számos településén kaptak a szünidőre munkalehetőséget a tanulók, többek közt Mezőkovácsházán is, ahol összesen 54 diákot foglalkoztatnak nyáron.

300 millió forinttal mintegy 2,6 milliárd forintra bővítette a nyári diákmunka programra szánt összeget a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Ilyen nagymértékű érdeklődés az elmúlt öt évben a diákmunka iránt még nem volt, több mint 16 ezren jelezték az első egy-két hétben, hogy dolgoznának az NGM által meghirdetett programban – jelentette be Cseresnyés Péter, munkaerő-piacért és képzésért felelős államtitkár. Hozzátette, a július elsejétől augusztus 31-ig tartó lehetősséggel várhatóan 26-29 ezer diák él majd országosan.

Térségünkben is nagy érdeklődés övezi a programot, Mezőkovácsházán például 54 tanuló él a lehetőséggel, az önkormányzati fenntartású intézményeknél kaptak munkalehetőséget, ahol korai a munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetősége is biztosított számukra. Az önkormányzat beszámolója szerint a maximum napi hat órás foglalkoztatást a Borostyán Camping és Strandfürdő, Városi Könyvtár, Humán Szolgáltató Központ, és a Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde Intézményeinél tölthetik el négy-négy heti váltásban, július 3-tól július 28-ig 29 fő, július 31-től augusztus 25-ig 25 fő.

A programban 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok vehetnek részt, elsősorban adminisztratív feladatokat kapnak, de kisebb fizikai munka sem kizárt, az álláshelyek betöltésére a kormányhivataloknál és a járási hivataloknál jelentkezhetnek. A nebulók maximum hat órában dolgozhatnak, míg a bérüket a minimálbérhez vagy garantált bérminimumhoz arányosan igazítják.

Kiss Anna

Fotó forrása: Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

Szerzőnk: Kiss Anna

Nézze meg ezt is!

Családbarát lett a Szülészet Nőgyógyászati Osztály

Családbarát Kórházi Osztály 2018 – áll a felirat az Orosházi Kórház 3. emeleti folyosóján. Ennél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.