2020. január 26. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Dél-békési labdarúgó eredmények

Dél-békési labdarúgó eredmények

Meglepetésekben gazdag eredményeket hoztak a labdarúgó bajnokságok hétvégi fordulói. Sima vereséget szenvedett az Orosházi Rákóczi, megszerezte első tavaszi győzelmét a Csanádapáca, nagy bravúrral nyert a Dombegyház és a Pusztaföldvár.

NB III.

Az NB III-ban szereplő Orosháza FC a Videotont fogadta a hétvégén. A vendégek a 10. helyet foglalják el a tabellán, ami fehérvári győzelmet ígért a papírforma szerint. A hazaiak közel másfél félidőn át tartották a gól nélküli eredményt, majd elindult a gólgyártás az ellenfél részéről.

Orosháza FC 0–4 Videoton FC

Gólszerzők: Paudits P. 2, Barcsay M., Havasi D.

A 61. percig jól tartotta magát az orosházi együttes, majd fél óra alatt négyszer is betalált a székesfehérvári alakulat, így végül simának tűnő vereség lett a hazaiak sorsa. A pont nélküli hétvége ellenére megtartotta 14. helyét a dél-békési gárda.

Megye I. osztály

Mezőhegyesi SE 7–0 Mezőkovácsházi TE

Gólszerzők: Ács L. 3, Szlovák N. 2, Boros Á. Dócza G.

Továbbra is jó formában a Mezőhegyes, ezúttal a dél-békési rivális Mezőkovácsházát győzték le nagyon könnyedén. Mindkét együttes megtartotta helyezését, a Mezőhegyes hatodik, a Kovácsháza kilencedik.

Orosházi Rákóczi Vasas SE 0–5 Füzesgyarmati SK

Gólszerzők: Bajnók I. 4, Bíró T.

A forduló meglepetését a Füzesgyarmat okozta, idegenben gázoltak át a tabella második helyét elfoglaló Rákóczin. Az orosháziaknak veszélybe került az ezüstérem, a mögöttük álló Szarvas két pontra közelítette meg őket, és egyre biztosabb a Kondoros bajnoki címe.

Tótkomlósi TC 1–1 Szarvasi FC

Gólszerzők: Péli T., Nagy Sz.

Némileg meglepetés az alsóházban sínylődő Tótkomlós pontszerzése a második helyért harcoló Szarvas ellen. A vendégek már a harmadik percben vezetéshez jutottak, amit egészen a 87. percig tartani tudtak, ám Nagy Szabolcs egyenlíteni tudott, amivel kialakult az 1­­-1-es végeredmény. A Tótkomlós a bravúr ellenére maradt a 14. helyen.

Megye II. osztály

Csanádapácai EFC 3–0 Okány KSK

Gólszerzők: Zsadány S. 2, Elekes K.

A múlt heti pontszerzés után megszerezte első tavaszi győzelmét a Csanádapáca. Az Újkígyós elleni 1-1 után, ezúttal a középmezőnybeli Okányt verték. A három pont ellenére továbbra is sereghajtók, ám a 13. Mezőberény is csak 4 pontra van tőlük. A következő diadalra valószínűleg még várni kell, mivel a hétvégén a listavezető Eleket látják vendégül.

Dombegyház NSE 6–2 Battonyai TK

Gólszerzők: Plástyik M. 4, Lugasi M., Zámbori L., illetve Árgyelán Gy., Podina L.

Feltámadóban a Dombegyház, a tavaszt a kieső zóna közelében kezdték, ám mostanában sorra jönnek a győzelmek. Szombaton az esélyesebb Battonyát látták vendégül, a dél-békési rangadón nem várt eredmény született. A dombegyháziak maradtak a 11-ek, de egy pontra megközelítették az előttük álló Újkígyóst. A Battonya is megtartotta helyét a tabellán, hatodikként várják a folytatást.

Lőkösháza KSK 4–1 Bucsa SE

Gólszerzők: Mittnacht T., Puporka E., Szűcs S., Susánszki M. illetve Kotroczó A.

A Lőkösháza hozta a kötelezőt, és könnyedén verték a nyolcadik Bucsát. A dél-békési alakulat továbbra is harmadik, nagyon úgy tűnik, hogy a bronzéremmel kell beérniük az idén.

Megye III. osztály A csoport

Agro-Lift Gerlai SE 0–1 Kunágota TE

Gólszerző: Multyán Cs.

Könnyűnek ígérkező meccsen szenvedve nyert a Kunágota. A mérkőzés első és egyetlen góljára a 72. percig kellett várni, amikor Multyán Csaba eldöntötte a három pont sorsát. A hazaiak tíz emberrel fejezték be az összecsapást, így komoly esélyük nem volt az egyenlítésre. A Kunágota harmadik a tabellán, pontegyenlőséggel állnak a Dobozzal, akik több győzelmük miatt előzik meg őket.

Békéssámsoni SK 0–2 Medgyesegyháza SE

Gólszerzők: Zsurzs P., Varga G.

Hozta a kötelezőt a listavezető Medgyesegyháza. A Békéssámson okozott már meglepetést, ám ezúttal elmaradt a bravúr, a vendégek magabiztosan zsebelték be a győzelmet. A medgyesiek őrzik első helyüket, és haladnak a bajnoki cím felé, a Békéssámson a vereség ellenére tartja 11. pozícióját.

Köröstarcsa KSK 2–2 Nagyszénás SE

Gólszerzők: Tóth I. 2, illetve Baukó T., Godár Gy.

Kezd magára találni a Nagyszénás, az előző fordulókban hosszú nyeretlenségi szériát törtek meg, ezúttal egy pontra voltak jók a Köröstarcsa otthonában. A döntetlen az ötödik hely megtartásához volt elegendő.

Pusztaföldvári LK 4–0 Mezőmegyer SE

Gólszerzők: Kránitz A. 3, Valaczkai T.

A Pusztaföldvár a negyedik helyen álló Mezőmegyert fogadta, nagy meglepetésre négy gólt is berámoltak a vendégek kapujába, amire a mezőmegyeri oldalról nem érkezett válasz. A pusztaföldváriak egy helyet előre léptek, és kilencedikek.

Magyarbánhegyesi FC 2–6 Dobozi SE

Gólszerzők: Málik I., Bozsár G., illetve Sztojka Zs. 3, Váczi J., Mészáros Z., Komlósi J.

Ellenmondást nem tűrően győzött idegenben a feljutásra pályázó Doboz Magyarbánhegyesen. A hazaiak csak megnehezíteni tudták a jóval esélyesebb vendégek dolgát, ám a három pont sorsa egy pillanatig nem volt kérdés. A Magyarbánhegyes egy helyet hátra csúszott, és hetedik a tabellán.

Kevermes SE 7–0 Gádoros SE

Dél-békési rangadón, már-már megalázó csapást mért a Gádorosra, a tavaszi idényben brillírozó Kevermes. Győzelmüknek, és az azt megelőző jó sorozatnak köszönhetően negyedikek a tabellán. A Gádoros továbbra is a 12. helyet foglalja el.

Véget értek a Megye III. osztály B csoportjának küzdelmei. Térségünkből a Végegyháza az ötödik helyet szerezte meg, a Medgyesbodzás-Gábortelep nyolcadikként, a Nagybánhegyes kilencedikként zárta az idényt.

Juhász Ádám

Fotó: Mezőkovácsházi TE 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.