2019. február 17. vasárnap
Likefestoon / Aktuális / Dél-békési érmek birkózásban

Dél-békési érmek birkózásban

Az Orosházi Spartacus fiataljai Budapesten, a Kötöttfogású Magyar bajnokságon öt érmet szereztek, a Nagyszénási SE birkózó palántája egy bronzot vihetett haza a csepeli szabadfogású rangsorversenyről.

Szombaton rendezték a Kötöttfogású Magyar Bajnokságot Budapesten, ahol 134 fiatal küzdősportoló indult, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub hat fővel vágott neki a viadalnak.

Jól indult a verseny, sorra nyerték a mérkőzéseket, hatan az elődöntőbe jutottak. A 38 kg-ban induló Zatykó Szilveszter és Lakatos Angelo egymással küzdött meg a fináléba kerülésért, ami biztosította az orosházi részvételt az aranyéremről döntő összecsapáson. Rácz Richárd (46 kg) mindössze egy ponttal kapott ki, Szél Anna (54 kg) bekerült a döntőbe, míg Bojtor Gellért (69 kg) és Garami Erik (85 kg) is szoros vereséget szenvedett, így a harmadik helyért léphettek szőnyegre. Rácz Richárd, Garami Erik és Bojtor Gellért könnyedén hozták a bronzmérkőzésüket, Lakatos Angelo vereséget szenvedett, így ötödik lett.

A döntők nem alakultak jól, mindkét dél-békési résztvevő alul maradt. Szél Annától kiváló teljesítmény az ezüstérem, mivel ebben a korosztályban a lányok általában már nem indulnak a fiúk között.

Az Orosházi Spartacus eredménysora:

38 kg: Zatykó Szilveszter II. hely, Lakatos Angelo V. hely
46 kg: Rácz Richárd III. hely
54 kg: Szél Anna II. hely
69 kg: Bojtor Gellért III. hely
85 kg: Garami Erik III. hely

A Nagyszénási SE Diák Birkózó Klub két fiatal versenyzője Csepelen vett részt, a kadet szabadfogású országos rangsorversenyen. Baksa Attila (100 kg) az ötödik helyet szerezte meg, míg a 100 kg felettiek súlycsoportjában Borák Péter bronzéremmel térhetett haza.

Juhász Ádám

Fotó: Orosházi SBK

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.